Ρητορικός πόλεμος Λονδίνου – Μόσχας

Ρητορικός πόλεμος Λονδίνου – Μόσχας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύτατες καταγγελίες περί ρωσικού σχεδίου καταστροφής της βρετανικής οικονομίας και των υποδομών της χώρας διατύπωσε ο υπουργός Αμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, για να εισπράξει την καυστική ειρωνεία της Μόσχας.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph, ο Γουίλιαμσον υποστήριξε ότι η Ρωσία σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας δολιοφθορές, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων. «Το σχέδιο των Ρώσων δεν είναι μια απόβαση στο Σκάρμπορο ή στο Μπράιτον… Το σαμποτάζ εναντίον της οικονομίας και των υποδομών μας μπορεί να προκαλέσει χιλιάδες θανάτους», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός. Ως επιχείρημα που στηρίζει τη βαριά κατηγορία του ανέφερε ότι οι Ρώσοι «συνεχίζουν να παίρνουν φωτογραφίες από σταθμούς και δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας», η αποδιάρθρωση των οποίων θα προκαλούσε «χάος στη δημόσια ζωή και τη βιομηχανία».

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γουίλιαμσον αντάξιες ταινίας των Μόντι Πάιθον και ξένες με κάθε έννοια λογικής. «Στη σταυροφορία του για περισσότερα κονδύλια στον στρατό (ο Γουίλιαμσον) έχασε κάθε επαφή με τη λογική. Οι φόβοι του για Ρώσους που φωτογραφίζουν ηλεκτρικούς σταθμούς και αγωγούς είναι αντάξιες κωμικής ταινίας των Μόντι Πάιθον», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, για να προσθέσει: «Αν ο Γουίλιαμσον θέλει να τραβήξει τα φώτα τη δημοσιότητας πάνω του, δεν είναι ο πρώτος που το επιχειρεί. Αν όμως το γενικό του επιτελείο του στέλνει τέτοιες βλακώδεις εισηγήσεις, τότε θα μπορούσε να αυξήσει τα κονδύλια του υπουργείου του ζητώντας ιατρικές εξετάσεις για την πιστοποίηση της επαγγελματικής επάρκειας των υφισταμένων του».

Διάδοχος της Μέι;

Ο 41χρονος Γουίλιαμσον αντικατέστησε πρόσφατα τον Μάικλ Φάλον, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από τις εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Αρκετοί αναλυτές στο Λονδίνο εκτιμούν ότι τρέφει φιλοδοξίες να διαδεχθεί τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή