Μαΐλλης: Εξοδος από την κρίση με ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις

Μαΐλλης: Εξοδος από την κρίση με ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη συνέχισης της οικονομικής ανάκαμψης και τη μείωση της υπερφορολόγησης τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης, κατά την πρωτοχρονιάτικη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Χίλτον.

«Βλέπουμε όχι μόνο οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και εταιρείες-μέλη μας να βελτιώνουν συνεχώς τα αποτελέσματά τους», διαπίστωσε ο κ. Μαΐλλης. Πρόσθεσε, όμως: «Θα πρέπει να γίνουν πράξη οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να βγούμε στις αγορές με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο και να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και ελάφρυνση του χρέους».

Αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι και για το 2018 ο φορέας θα παραμείνει στο πλευρό των 820 μελών του και θα δώσει το «παρών» με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

«Μακροχρόνια, το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας και η έξοδος από την κρίση εξαρτώνται τόσο από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί αυτό βιώσιμο, όσο και από την αποτελεσματική άσκηση του ρόλου οικονομικής γέφυρας που διαδραματίζει η Ελλάδα μεταξύ Ευρώπης και ΝΑ Ασίας. Για να πετύχει η Ελλάδα τον στρατηγικό αυτό στόχο ένταξης στον νέο ευρωπαϊκό και διεθνή καταμερισμό εργασίας, χρειάζεται να εκσυγχρονίσει τη μικρή οικονομία της, ανοίγοντάς την σε παραγωγικές επενδύσεις με προσανατολισμό πρωτίστως τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της», υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στη δεξίωση.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε ακόμη στην αυτοδύναμη έξοδο της ελληνικής κυβέρνησης στις αγορές, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών οικονομικής συνεργασίας και πολιτικών συμμαχιών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο για την εκτόνωση υφιστάμενων εθνικιστικών ανταγωνισμών. Και κατέληξε: «Το 2018 μπορεί και πρέπει να είναι έτος επίλυσης προβλημάτων, όχι μόνο όσων αφορούν το μνημόνιο, αλλά κι εκκρεμοτήτων που υπάρχουν επί δεκαετίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή