Ξύλο στη Γαλλία για μία Nutella

Ξύλο στη Γαλλία για μία Nutella

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη έκπτωση που έγινε στις συσκευασίες του δημοφιλούς εδέσματος Nutella οδήγησε σε σκηνές βίας σε αλυσίδα γαλλικού σούπερ μάρκετ από τους αγοραστές που προσπαθούσαν, με κάθε τρόπο, να πάρουν την κρέμα φουντουκιού.

Το σούπερ μάρκετ Intermarche προσέφερε τη Nutella με 70% έκπτωση, κατεβάζοντας την τιμή από τα 4,50 ευρώ στο 1,40 ευρώ. Ωστόσο, χρειάστηκε να κληθεί η αστυνομία όταν ο κόσμος άρχισε να τσακώνεται και να σπρώχνεται.

«Είναι  σαν  ζώα. Μιας γυναίκας τής τραβήξαν τα μαλλιά και μια ηλικιωμένη χτύπησε στο κεφάλι από ένα κουτί. Μία ακόμη είχε ματωμένο χέρι», ανέφερε πελάτισσα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ενα μέλος του προσωπικού σε κατάστημα της αλυσίδας στην κεντρική Γαλλία δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Le Progres: «Προσπαθούμε να μπούμε ανάμεσα στους πελάτες, αλλά μας σπρώχνουν».

Σύμφωνα με αναφορές, όλα τα εμπορεύματα εξαντλήθηκαν σε δεκαπέντε λεπτά και ένας πελάτης έφυγε από το κατάστημα με μαυρισμένο μάτι. Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία και σε πολλές περιπτώσεις περιγράφηκαν ως «εξέγερση».

Το κυνήγι για τα εκπτωτικά προϊόντα επρόκειτο να συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Τουλούζη, επιβλήθηκε δελτίο και κάθε καταναλωτής δεν μπορούσε να πάρει παρά ένα κουτί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, κάθε χρόνο καταναλώνονται 365 εκατομμύρια κιλά Nutella, της δημοφιλούς κρέμας φουντουκιού, σε 160 κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Nutella δημιουργήθηκε από την οικογένεια Φερέρο κατά τη δεκαετία του 1940 στο Πεδεμόντιο, που είναι φημισμένο για τα φουντούκια του. Η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη της για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γαλλία, αλλά τονίζει ότι η έκπτωση στα κουτιά της Nutella αποφασίστηκε μονομερώς από το σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη αναταραχή μεταξύ των καταναλωτών σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες όταν έγινε γνωστό από την εταιρεία ότι θα αλλάξει η σύσταση του γλυκίσματος, προκειμένου να περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος. Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν αναρτήσεις με τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή της σύστασης, αλλά και του χρώματος της αγαπημένης τους κρέμας φουντουκιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή