Θέση στο νέο ΑΕΙ ζητεί η ΑΣΠΑΙΤΕ

Θέση στο νέο ΑΕΙ ζητεί η ΑΣΠΑΙΤΕ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία πτυχιούχων πολλών ταχυτήτων που θα προκαλέσει η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ), ύστερα από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, αναδεικνύει η επιστολή της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) που ζητεί να ενταχθεί και εκείνη στο νέο ΑΕΙ. Την ίδια στιγμή, η διαγραφή από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Αττικής των δύο ΤΕΙ θα αφήσει τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας χωρίς μεταλυκειακή τεχνολογική εκπαίδευση.

Ειδικότερα, την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο υπό ίδρυση ΠΔΑ ζητούν με επιστολή στον υπουργό Παιδείας οι συνελεύσεις του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της σχολής. «Η μη ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΔΑ δημιουργεί πολλαπλές στρεβλώσεις», λένε σε επιστολή τους και διευκρινίζουν: «Οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ θα έχουν πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης έχοντας παρακολουθήσει πρόγραμμα πέντε ετών, ενώ οι απόφοιτοι του ΠΔΑ θα έχουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τετραετείς σπουδές. Οι βάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ θα υποχωρήσουν εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησής της, διότι, μεταξύ άλλων, ο οικογενειακός προγραμματισμός της ελληνικής οικογένειας δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη τη διάρκεια σπουδών που θα είναι μεγαλύτερη για ένα πτυχίο χαμηλότερης στάθμης. Αυτό θα οδηγήσει στον αφανισμό της. Η ανισότητα προοπτικής και εξέλιξης που προκαλείται μεταξύ των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ και των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που εντάσσονται στο ΠΔΑ είναι αδικαιολόγητη. Δεν στηρίζεται η ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα την οποία έχει ανάγκη η χώρα για την ανασυγκρότησή της».

Για σχετικό θέμα αντιδρά και η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Χθες, η ηγεσία της συναντήθηκε με την τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως και εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις που θα έχει στα επαγγελματικά δικαιώματα των νοσηλευτών η αυτονόμηση του τμήματος των επισκεπτών υγείας στο ΠΔΑ.

Τέλος, το ν/σ για το υπό ίδρυση ΑΕΙ βρίσκεται προς επεξεργασία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα εισαχθεί στη Βουλή, με στόχο να ψηφισθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή