Beyond Macedonia από το… μέλλον

Κύριε διευθυντά

Ιδιαίτερα προβληματισμένη με το κυρίαρχο θέμα των ημερών, παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό – άρθρα, επιστολές, βέβαια και τις γελοιογραφίες. Είδα και το συλλαλητήριο, άκουσα τις ομιλίες και τις μαντινάδες, «μέτρησα» τον παλμό, δεν μπόρεσα να μετρήσω το πλήθος. Δεν μπορώ να προβλέψω τις συνέπειες. Ξαναγύρισα στα άρθρα – επισημάνσεις, γενικές προτάσεις για έντιμο συμβιβασμό, αναλύσεις, φιλοσοφία.

Συμπέρασμα; Κανένα. No name. Με την αγωνία της ονοματοδοσίας, κουρασμένη από την προηγούμενη εβδομάδα και ενόψει της επερχομένης, μεταξύ «ύπνου και ξύπνιου»… είδα ένα νέο μεσολαβητή να έρχεται για να γεμίσει με αισιοδοξία την επόμενη εικοσιπενταετία. Φρέσκος, χωρίς προκαταλήψεις, με χιούμορ, ευρηματικότητα και σιγουριά: Beyond Macedonia, ψιθύρισε. Ξέρετε, beyond = πέρα, πέρα από, εκείθεν. Ωστόσο, μην το πείτε πουθενά, είναι ακόμη πρόωρο. Υποσχέθηκα να το κρατήσω μυστικό, ως έχω υποχρέωση και να το τηρώ ευλαβικά. Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω. Το βρήκα καταπληκτικό και κυρίως πλήρες. Ανώδυνο, ανεπαίσχυντο και ειρηνικό. Τα έχει όλα και συμφέρει: Ακρίβεια, σεβασμό, ιστορική βάση και εντιμότητα: Σύνθετη ονομασία.  Με Μακεδονία και Χωρίς (ιδιοφυές έως πονηρό). Με γεωγραφικό προσδιορισμό και σύντομη απόδοση: Be. Ma. Democracy of Bema. Αμετάφραστο και erga omnes. Ετσι, για να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω, μήπως και λυτρώσουμε τα παραπάνω και γλιτώσουμε τα πέρα-δώθε.  Αλλωστε, όλα στη ζωή είναι σύμβολα.

Δρ Ειρηνη Χρονιαδου, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή