Τα ψίχουλα της αγανάκτησης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βουλευτές εκτός από τις περιφέρειές τους πρέπει να προσέχουν και τις παρέες τους. Ειδικά όταν προσκαλούνται κάπου. Εστω κι αν αυτό είναι ένα συλλαλητήριο, που θα έχει πολλούς δυνητικούς ψηφοφόρους, τους οποίους μάλιστα και οι ίδιοι οι διοργανωτές θέλουν για την πάρτη τους.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας την 4η Φεβρουαρίου ήταν έμπνευση κάποιου κ. Δημήτρη Μιχάκη, ο οποίος εμφανίστηκε για λίγο ως οργανωτής. Δηλώνει νομικός, ιεροψάλτης, μουσικοσυνθέτης και πρόεδρος της οργάνωσης Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση· δεν ακούγεται σαν το Ελλήνων Συνέλευση του κ. Αρτέμη Σώρρα; Οπως αποκάλυψε χθες ο συνάδελφος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος των ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. (που δεν ξέρουμε καν πόσοι είναι) ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και πήρε στην Α΄ Θεσσαλονίκης 787 ψήφους. Πρωτοστάτησε στα ρατσιστικά γεγονότα του Ωραιόκαστρου όπου «μίλησε για “ιδιωτικές εταιρείες με ύπουλη σκοπιμότητα” και για “μυστικές στοές που πολεμούν την ανθρωπότητα”». Πριν από αυτό εμφανίζεται στο θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό δίπλα στα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής που συγκρούονται με την αστυνομία για να ακυρώσουν την παράσταση «Corpus Christi».

Η «μεγάλη αναταραχή», που κατά τον Μάο και τον προφήτη αυτού Αλέξιο Τσίπρα, αποτελεί «θαυμάσια κατάσταση», είναι κάτι όπου, σύμφωνα με τον Διονύση Σαββόπουλο, «κάτι ατσίδες, κάτι μίμοι κάτι νάνοι στα ρεζιλίκια μας τοκίζοντας κανείς ποτέ δε χάνει». Και το συναισθηματικώς φορτισμένο Μακεδονικό αποτελεί πρώτης τάξεως όχημα για να δημιουργηθούν πολιτικές καριέρες από το πουθενά. Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος πολλά: αρκεί να φοβίσει τους πολίτες για τα «περίεργα σχέδια», μασόνων, Εβραίων, Αμερικανών, Βουλγάρων κι Αλβανών, να υψώσει τους τόνους της εθνικοφροσύνης, να δηλώσει «υπερασπιστής των πανάρχαιων δικαίων», να πει και κανένα σαν αυτό που σάρκασε ο κ. Δημήτρης Χαντζόπουλος «γκόου μπακ κ. Νίμιτς, γκόου μπακ κυρίες και κύριοι της αντεθνικής νομενκλατούρας» και μπαίνει μια χαρά στη Βουλή· εδώ μπήκαν τόσοι και τόσοι…

Με τα πολλά σε σύσκεψη που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας «φορείς, σωματεία και ενώσεις ξεκαθάρισαν στον νεαρό Δημήτρη Μιχάκη ότι δεν έχει καμία θέση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία και ότι η διοργάνωση ανήκει πλέον στις Παμμακεδονικές Ενώσεις και σε άλλους φορείς που ορίστηκαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής» (thestival 25.1.2018), παρά το γεγονός ότι αυτός ξεκίνησε το νταβαντούρι. Ομως ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και θα βρεθούν άλλοι για να καβαλήσουν το κύμα των κατανοητών αλλά αδικαιολόγητων ανησυχιών που έχουν οι πολίτες. Κι αυτοί δεν θα είναι η Νέα Δημοκρατία, ούτε οι βουλευτές της που θα προστρέξουν για κάποια ψίχουλα της αγανάκτησης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή