Θεοδωράκης: Επικίνδυνο ο υπουργός Αμυνας να διαφοροποιείται από την κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Επικίνδυνο ο υπουργός Αμυνας να διαφοροποιείται από την κυβέρνηση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το κόμμα του έχει «μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος, την οποία έχει τολμήσει να εκφάσει από πολύ νωρίς».

Ο κ. Θεοδωράκής δήλωσε ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με μία λέξη στη σλαβική διάλεκτο, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις από την πλευρά της ΠΓΔΜ, ότι παραιτείται από οποιεσδήποτε αλυτρωτικές βλέψεις.

«Πρέπει να πάμε σε σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. Άρα μπορούμε να πάμε σε πολλές επιλογές καλύτερες από το «Ανω Μακεδονία» και το «Βόρεια Μακεδονία». Να είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο και θα είναι μια λέξη και όχι δύο λέξεις», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εκκρεμούν πολλά ζητήματα σε σχέση με το Σκοπιανό, με κυρίαρχο το θέμα του συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στη διαφοροποίηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, τονίζοντας ότι «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον υπουργό Αμύνης».

Νωρίτερα, λίγο πριν από τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για έλλειμα ενημέρωσης σχετικά με το Σκοπιανό, ενώ πριν την κατ' ιδίαν ενημέρωση, είπε στον πρωθυπουργό ότι τον Σεπτέμβριο χάθηκε μια ευκαιρία, καθώς ο ίδιος είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής επίσημη ενημέρωση ώστε «να μην λέει ο καθένας τα δικά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή