ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου - Ερντογάν: Ετοιμάζω φάκελο για τη Συνθήκη της Λωζάνης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία βρέθηκαν για ακόμη μια φορά τα ελληνικά νησιά με αφορμή τις κατά καιρούς δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάθε τόσο εγκαλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δώσει απαντήσεις για τα «υπό ελληνική κατοχή» όπως υποστηρίζει νησιά του Αιγαίου.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Sozcu, σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου.

«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον "λογαριασμό" στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ