ΝΔ για Ιμια: Προσβολή επικίνδυνη και για τα εθνικά συμφέροντα

ΝΔ για Ιμια: Προσβολή επικίνδυνη και για τα εθνικά συμφέροντα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προσβολή επικίνδυνη και για τα εθνικά συμφέροντα κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ισχυρή παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του τουρκικού ναυτικού να κατά την ρίψη στεφάνων στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, από τον  υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι τουρκικά πλοία και εναέρια μέσα απέτρεψαν τον επιβαίνοντα σε σκάφος του Π.Ν., Υπουργό Άμυνας, ακόμη και να πλησιάσει στα Ίμια, τότε, δυστυχώς, η προσβολή που υπέστη έγινε επικίνδυνη και για τα εθνικά συμφέροντα. Όχι μόνον σε εντυπώσεις αλλά και σε ουσία, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη ρίψη στεφάνου το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να προσεγγίσει ένα ζευγάρι τουρκικών νησίδων στο Αιγαίο», όπως χαρακτηρίζει τα Ιμια.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής προειδοποίησαν τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατευθυνόταν προς τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνου. Μετά την προειδοποίηση, το ελληνικό σκάφος έφυγε από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας χωρίς να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σε δήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου ανέφερε ότι οι μονάδες της ακτοφυλακής «έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή