Μείωση ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ σε Φιλοθέη, Ψυχικό και Δελφούς

Μείωση ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ σε Φιλοθέη, Ψυχικό και Δελφούς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εκκαθάριση των φόρων ακινήτων από το 2010 έως και το 2016 για ιδιοκτησίες σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά και την απόφαση του ΣτΕ που είχε προηγηθεί, με την οποία το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση των αντικειμενικών αξιών στις εν λόγω περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΑΑΔΕ, θα γίνει νέα εκκαθάριση βεβαίωσης Φ.Α.Π. ετών 2010, 2011, 2012 και 2013 για τα Φυσικά Πρόσωπα, αλλά και ΕΝ.Φ.Ι.Α. ετών 2014, 2015, 2016 και για τα Φυσικά και για τα Νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους σε ακίνητο που, ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του, λαμβάνεται η τιμή της Β’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Συνεπώς, από σήμερα 29/1/2018 στις 17:00 έως και την Παρασκευή 2/2/2018 στις 22:00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Ε9 στα κατά περίπτωση έτη και μόνο για τους φορολογούμενους που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Έτους 2017 για τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:

-είναι ΕΚΤΟΣ Α.Π.Α.Α. και βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,

-είναι ΕΝΤΟΣ Α.Π.Α.Α. και βρίσκεται στους Οικισμούς Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,

– ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η τιμή της Β’ και Στ’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ή η τιμή της Α’ και Γ’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή