Τη στήριξη Ρίβλιν ζήτησε ο Παυλόπουλος

Τη στήριξη Ρίβλιν ζήτησε ο Παυλόπουλος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια παρέμβαση στις εξελίξεις αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ισραηλινό ομόλογό του, κ. Ρούβεν Ρίβλιν, ζήτησε τη συμπαράσταση του Ισραήλ στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας, τα οποία, όπως υπογράμμισε, είναι και θέματα της Ε.Ε. Ειδικότερα, για την ΠΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να άρει ως προς το όνομά της όλα τα δείγματα αλυτρωτισμού και να επιφέρει τις συνακόλουθες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην έννομη τάξη της, προκειμένου να υπάρξει λύση ως προς το όνομά της και, άρα, ως προς την προοπτική της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.». Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, ενώ για την Αλβανία επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της εξαρτάται ιδίως από τον σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι διμερείς σχέσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και με την πάροδο του χρόνου καθίστανται καλύτερες και βαθύτερες. Σε διμερείς σχέσεις και συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες με μεγάλες προοπτικές, αναφέρθηκε ο Ισραηλινός πρόεδρος από την πλευρά του. Αναφερόμενος ειδικότερα στην ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων, εκτίμησε ότι «η συνεργασία μας για όλη τη Μέση Ανατολή γίνεται ακόμα σημαντικότερη και αυτή βεβαίως περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα».

Ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Π.Δ. για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες. Τον θεμέλιο λίθο του Μουσείου Ολοκαυτώματος θα θέσουν σήμερα στη συμπρωτεύουσα ο κ. Ρίβλιν και ο κ. Αλ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος χθες τον Ισραηλινό πρόεδρο στο Μαξίμου, αναφέρθηκε στις στενές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι η μοίρα μας να ζούμε μαζί και να μετατρέψουμε τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο σε “παράδεισο”, όλοι μαζί: Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Ιορδανία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ρίβλιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή