Τελευταίες μάχες πριν από την έναρξη των Χειμερινών

Τελευταίες μάχες πριν από την έναρξη των Χειμερινών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Νότια Κορέα να απέχει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα και τα αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων να μην ενθουσιάζουν τόσο το φίλαθλο κοινό της χώρας μας, όμως τέσσερις αθλητές προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσουν για την Πιονγκτσάνγκ για να εκπροσωπήσουν τα γαλανόλευκα στη διοργάνωση. Ενας από αυτούς, ο Απόστολος Αγγέλης, πήρε μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό και πλασαρίστηκε σε πολύ καλή θέση. Συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας και μπήκε μέσα στους 60 καλύτερους στο αγώνισμα των 10 χλμ., στο δίαθλο. Πήραν μέρος 140 αθλητές. Καλή ήταν και η εμφάνιση της Μαρίας Τσακίρη σε αγώνα διάθλου στην Τσεχία.

Η πρωταθλήτριά μας, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, πλασαρίστηκε στην 20ή και τη 18η θέση σε διοργάνωση στο Νόβε Μέστο.

Στο μεταξύ, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, στη Ν. Κορέα, θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Θα πάρουν μέρος 2.925 αθλητές και αθλήτριες από 92 χώρες, ενώ στο Σότσι συμμετείχαν 2.800 από 88 χώρες. Παρά τις «λαμπερές» συμμετοχές, όμως, τα εισιτήρια μένουν αδιάθετα. Ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης και έχουν πωληθεί μόνο το 70% από 1.100.000 εισιτήρια. Οι διοργανωτές περίμεναν ότι θα έχουν επισκέπτες από την Κίνα, αλλά το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι μικρό. Στο μεταξύ, κι ενώ η ολυμπιακή φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη χώρα, ήδη, έφτασαν οι πρώτες αποστολές στο Ολυμπιακό Χωριό. Η πρώτη ομάδα ήταν το μπόμπσλεϊ της Τζαμάικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή