Χορηγικό «ναυάγιο» για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Χορηγικό «ναυάγιο» για τη Ρεάλ Μαδρίτης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους μπελάδες εντός αγωνιστικού χώρου της Ρεάλ Μαδρίτης προστίθεται πλέον και οικονομική αβεβαιότητα εξαιτίας της ακύρωσης χορηγίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, που σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Εκονομίστα» θα υποχρεώσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης ακόμη και στην εκποίηση μέρους του έμψυχου δυναμικού της.

Σαν να μην έφθαναν στη Ρεάλ η τεράστια απόσταση από την κορυφή στο πρωτάθλημα και ο οδυνηρός αποκλεισμός από τη Λεγανές στο Κύπελλο, που την αφήνουν εκτός εγχώριων στόχων, τώρα πρέπει να αναθεωρήσει και τον οικονομικό της προγραμματισμό εξαιτίας της απόσυρσης της χρηματοδότησης για την ανακαίνιση του γηπέδου της, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η Ρεάλ είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει την ονομασία του Σαντιάγο Μπερναμπέου σε μεγάλη ισπανική εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία από το 2011 ανήκει σε επενδυτικό οργανισμό του Αμπου Ντάμπι. Μόλις την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε και την άδεια για την ανοικοδόμηση του θρυλικού γηπέδου της ισπανικής πρωτεύουσας, που θα περιλαμβάνει και την προσθήκη συρόμενης οροφής τελευταίας τεχνολογίας.

Ωστόσο το σχέδιο που θα προέβλεπε την υψηλότερη χορηγία για ονοματοδοσία γηπέδου στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατέρρευσε: Σύμφωνα πάντα με την «Εκονομίστα», η συμφωνία στην οποία η Ρεάλ και η εταιρεία Θέπσα είχαν φτάσει από το 2014 ακυρώθηκε από την πλευρά της εταιρείας, διότι το επενδυτικό fund Μουμπαντάλα του Αμπου Ντάμπι θεωρεί ότι το σχέδιο για το γήπεδο έχει υποβαθμιστεί και το χρονοδιάγραμμα έχει παραβιαστεί.

Πλέον οι «μπλάνκος» αναζητούν νέο χορηγό καθώς ετοιμάζονται να αρχίσουν τις εργασίες για την αναβάθμιση του Μπερναμπέου. Καθώς αυτό φαντάζει σχετικά δύσκολο να γίνει άμεσα, και σε τέτοιο επίπεδο όσο η χορηγία των Αράβων, το σχέδιο της Ρεάλ για μεγάλη ανανέωση του ρόστερ με επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων το προσεχές καλοκαίρι θα χρειαστεί εναλλακτική χρηματοδότηση.

Οπως εκτιμούν στην Ισπανία, για να μπορέσει η Ρεάλ να πραγματώσει το σχέδιο δαπάνης έως και 500 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι για την απόκτηση αστέρων όπως ο Εντέν Αζάρ και ο Χάρι Κέιν, θα χρειαστεί να αποχωριστεί παίκτες όπως ο Ισκο. Ο Ισπανός διεθνής, αγαπημένος της εξέδρας της Ρεάλ, έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα τώρα που επέστρεψαν σε καλή φόρμα οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή