Συλλήψεις για ληστείες στην πανεπιστημιούπολη

Συλλήψεις για ληστείες στην πανεπιστημιούπολη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνδρες ηλικίας 34 και 36 ετών συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για ληστείες πεζών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Είναι αδιανόητο τα πανεπιστήμια να γίνονται ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας», ανέφερε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν 20χρονο. Ο νεαρός αντιστάθηκε και αστυνομικοί που περιπολούσαν αντιλήφθηκαν τους δράστες, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν. Οι δράστες τις τελευταίες ημέρες μαζί με έναν συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους μέσα στην πανεπιστημιούπολη και, είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν και με την απειλή μαχαιριού τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά και άλλα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν σουγιάς, κατσαβίδι, 100 ευρώ, ένα πορτοφόλι και άλλα κλεμμένα. Μέχρι τώρα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της πανεπιστημιούπολης, ενώ τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες. Ο 34χρονος είχε συλληφθεί και πάλι για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παιχνίδια.

Μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών, το ΕΚΠΑ ανέφερε ότι «το προσωπικό φύλαξης του ΑΕΙ δεν αποτελεί μηχανισμό καταστολής και δεν έχει αντίστοιχες αρμοδιότητες, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Μπορεί μόνο να έχει εποπτεία των χώρων και να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη διοίκηση και την αστυνομία, όταν τελούνται αδικήματα. Η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί να καλύψει πλήρως δαπάνες όπως η φύλαξη και ο φωτισμός των χώρων. Η προάσπισή τους από παραβατικές ενέργειες δεν είναι ευθύνη εργαζομένων και φοιτητών, αλλά της πολιτείας».

Από την πλευρά του, ο αν. καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης μιλάει για «πρωτοφανές σκηνικό χάους, ανομίας και συνεχιζόμενων κρουσμάτων βίας εντός της πανεπιστημιούπολης», περιγράφοντας περιστατικά εγκληματικών πράξεων με θύματα καθηγητές αλλά και φοιτητές και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου “ασύλου” ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή