Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, βράβευσε προσωπικότητες από την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, βράβευσε προσωπικότητες από την Ελλάδα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έλευση του προέδρου του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, «ανήγγειλε» ο ήχος του ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε πτήση ασφαλείας πάνω από την Αθήνα. Και ύστερα η πομπή των αυτοκινήτων που σταμάτησε σε έναν απόμερο δρόμο στο Ψυχικό, όπου βρίσκεται η πρεσβευτική κατοικία της Ιρίτ Μπεν-Αμπα. Η ώρα ήταν ακριβώς δύο το μεσημέρι. Ολοι οι επίσημοι είχαν έρθει αρκετά νωρίτερα, ώστε να περάσουν τους αυστηρότατους ελέγχους, πριν από την τελετή βράβευσης προσωπικοτήτων από τη χώρα μας για την ουσιαστική τους συμβολή στην ενίσχυση των Ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, βράβευσε προσωπικότητες από την Ελλάδα-1

Ο Σταύρος Ξαρχάκος με τον πρόεδρο του Ισραήλ. Το έργο του Ελληνα συνθέτη είναι γνωστό στο Ισραήλ.

Οι βραβευθέντες και οι παριστάμενοι ήταν από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και μορφές του ελληνικού εβραϊσμού, σε μια τιμητική εκδήλωση που εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου Ρίβλιν στην Ελλάδα, αλλά και στο πλαίσιο για την εβδομηκοστή επέτειο της Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ. Ο Γιώργος και ο Νίκος Παπανδρέου ήταν από τους πρώτους που πέρασαν το κατώφλι, για να ακολουθήσει ο Νίκος Δένδιας, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Παππάς, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Κώστας Καραγκούνης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κ.ά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και αυτός έγκαιρο «παρών».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, βράβευσε προσωπικότητες από την Ελλάδα-2

Βράβευση και του θρύλου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος προήγαγε το αθλητικό πνεύμα.

Το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις αντικατοπτρίστηκε και στο χαμόγελο του προέδρου του Ισραήλ, που εμφανίστηκε ευδιάθετος και επικοινωνιακά άνετος, με έναν λόγο με αμεσότητα και συναίσθημα. Υπογράμμισε πως στην Ελλάδα νιώθει σαν στο σπίτι του. Συμπλήρωσε δε πως οι Ελληνες και οι Εβραίοι είναι αδελφοί λαοί που δεν τους συνδέουν μόνον σχέσεις από το παρελθόν αλλά και οι παρούσες και οι μελλοντικές συνεργασίες, σε όλα τα πεδία από την ασφάλεια και την ενέργεια μέχρι την οικονομία και τον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, βράβευσε προσωπικότητες από την Ελλάδα-3

Ο Νίκος Παππάς εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Πρώτος βραβεύτηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η οποία ενδυνάμωσε τη συμμαχία ανάμεσα στις δύο χώρες και προχώρησε το στρατηγικό σχέδιο για τη σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρο. Ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παρέλαβε, ιδιαίτερα συγκινημένος, το βραβείο για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο. Επί της πρωθυπουργίας του προχώρησε η διπλωματική σχέση Ελλάδος και Ισραήλ το 1991.

Για την έμπρακτη προσέγγιση με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας βραβεύτηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ακολούθησε η βράβευση του Βασίλη Παΐσιου, προέδρου του Ελληνοϊσραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Μαθιού Ρήγα, προέδρου της Energean Oil, η οποία διαχειρίζεται δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, βράβευσε προσωπικότητες από την Ελλάδα-4

Ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης παραλαμβάνει το δικό του βραβείο.

Από τον χώρο του πολιτισμού, βραβεύτηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Θανάσης Καστανιώτης, οι μεταφράστριες Μάγκι Κοέν και Χρυσούλα Παπαδοπούλου. Ακολούθησε η βράβευση του θρύλου του μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη και του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή