ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά της απόφασης για τη νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Ιταλία θα καταθέσει προσφυγή σε ότι αφορά την έδρα που θα φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Λόγω του Brexit, ως νέα έδρα είχε επιλεγεί το 'Άμστερνταμ, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις ιθυνόντων του ίδιου του οργανισμού, στην πόλη αυτή δεν είναι ακόμη έτοιμο το κτίριο στο οποίο θα στεγάζονται οι εργαζόμενοι που θα μετακομίσουν από το Λονδίνο, και η όλη διαδικασία θα έχει ουσιαστική καθυστέρηση.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα έκανε γνωστό ότι μίλησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, και ότι εντός της ημέρας, πρόκειται να αρχίσει η διαδικασία για την προσφυγή.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιθώρια να ξανανοίξει η όλη διαδικασία και να ακυρωθεί, ουσιαστικά, η επιλογή του 'Αμστερνταμ. Υπενθυμίζεται ότι και το Μιλάνο ήταν υποψήφια πόλη για να φιλοξενήσει την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, και ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε φτάσει στην τελευταία φάση της ψηφοφορίας, μαζί με το 'Αμστερνταμ. Η επιλογή, τελικά, έγινε με κλήρωση, η οποία δεν ευνόησε την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ