Eγκαινιάστηκε η παιδική χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες

Eγκαινιάστηκε η παιδική χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί, σε μια χαρούμενη και συγκινητική ατμόσφαιρα, η σύζυγος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Άντρη Άναστασιάδη, εγκαινίασε την Παιδική Χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας Αττικής, η οποία είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Η Παιδική Χαρά ανακαινίστηκε εκ βάθρων χάρη στην πρωτοβουλία της κυρίας Αναστασιάδη, που διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λευκωσία φιλανθρωπική συναυλία με το έργο του Μάριου Τόκα «Θεογεννήτωρ Μαρία», τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου. Μαζί με την κυρία Αναστασιάδη στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Eγκαινιάστηκε η παιδική χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες-1

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού από τον Πατέρα Δημήτριο Μπίλλη και τον εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, η Δήμαρχος Μάνδρας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη συγκινημένη ευχαρίστησε την κα Αναστασιάδη και την κα Βαρδινογιάννη για την τόσο άμεση και αποτελεσματική στήριξή τους στους κατοίκους της Μάνδρας:

«Η κυρία Αναστασιάδη εκπροσωπεί τον Κυπριακό λαό και είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Ένιωσα δυνατή που βρέθηκε στο πλευρό μου. Δεν πρόλαβα να καλέσω ούτε την κυρία Βαρδινογιάννη, ούτε την κυρία Αναστασιάδη. Ήρθαν αυτοβούλως. Ήρθαν και μου έσφιξαν το χέρι και μου είπαν προχωράμε και ένιωσα δυνατή. Κυρία Αναστασιάδη ήρθατε με την κυρία Βαρδινογιάννη αυτοβούλως, χωρίς να σας ξέρω, χωρίς να σας έχω γνωρίσει ποτέ. Είδα στα μάτια σας αγάπη, στήριξη, ανθρωπιά. Αυτή η παιδική χαρά είχε μετατραπεί από χώρο χαράς σε χώρο δυστυχίας και σήμερα δίνεται πάλι η ευκαιρία στα παιδιά μας να χαρούν, να παίξουν, να προσπαθήσουν να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε. Αφού είχατε τη δύναμη να έρθετε από τόσο μακριά καταλαβαίνω τι προσφέρετε στον τόπο σας. Είστε εσείς που πυροδοτήσατε το μήνυμα της προσφοράς στη Μάνδρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δύο κυρίες. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Eγκαινιάστηκε η παιδική χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες-2

Εν συνεχεία η κα Αναστασιάδη, παίρνοντας τον λόγο είπε μεταξύ άλλων: «Κατά την επίσκεψή μου στη Μάνδρα λίγες μέρες μετά την καταστροφή μαζί με την καλή μου φίλη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που νοιάζεται για τους συνανθρώπους μας, έναν άνθρωπο της προσφοράς και της αγάπης, έναν άνθρωπο που είναι ευχή να βρίσκεσαι μαζί του, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τη Δήμαρχο Μάνδρας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των δημοτών της, γεγονός που μου δημιούργησε την ανάγκη να εκφράσω και έμπρακτα την συμπαράστασή μου…

Νιώθω σήμερα ιδιαίτερα ευτυχής και ευλογημένη γιατί η δύναμη της συνεργασίας για μια ακόμη φορά έδειξε τον δρόμο της ελπίδας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που αποτελούν και το μέλλον του Ελληνισμού. Η δωρεά αυτή, την οποία θα ονόμαζα πράξη καθήκοντος, στόχο έχει να παραδειγματίσει και να αποτελέσει την ίδια στιγμή ευγενές κίνητρο για ανάπτυξη ανάλογων συμπεριφορών, που έχουν σαν τελικό αποδέκτη αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Και αυτό γιατί από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας, οι ύψιστες μπορούν να θεωρηθούν εκείνες της προσφοράς. Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου!».

Eγκαινιάστηκε η παιδική χαρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Μάνδρας που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες-3

Από την πλευρά της, η κα Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Μετά τα δάκρυα και τις στενοχώριες, είναι πολύ σημαντικό να είμαι σήμερα και πάλι εδώ και να βλέπω χαμόγελα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας. Η σημερινή ημέρα για εμάς είναι τόσο σπουδαία, και για εμένα προσωπικά και για την καλή μου φίλη κα Αναστασιάδη, που με συνόδευσε σε αυτό το ταξίδι παρηγοριάς στους συνανθρώπους μας και στους αγαπημένους πολίτες της Μάνδρας. Όταν ήρθα την πρώτη φορά δεν μπορούσα να συγκρατήσω τη συγκίνηση και τα δάκρυά μου βλέποντας τους συνανθρώπους μου να υποφέρουν και είπα "Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε". Τη δεύτερη φορά ήρθαμε με την κυρία Αναστασιάδη, μια εξαιρετική γυναίκα που πραγματικά η Κύπρος είναι τυχερή που την έχει, αφού συντρέχει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και όσους έχουν ανάγκη εδώ. Ήρθαμε λοιπόν μαζί εδώ και βάλαμε ένα πλάνο… Και τώρα, όπως μπαίναμε στην πόλη είδαμε την αλλαγή. Θυμηθήκαμε που οι γαλότσες μας βούλιαζαν στη λάσπη, και θέλω να συγχαρώ τη Δήμαρχο και τους συνεργάτες της που καταφέρνουν σιγά-σιγά να κάνουν τη Μάνδρα ξανά μια χαρούμενη πόλη… Κρατώ τους ανθρώπους της Μάνδρας στην καρδιά μου και θα είμαι δίπλα τους ότι με χρειαστούν».

Τα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κυρίου Κυριάκου Κενεβέζου, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλών παιδιών, γονιών και δασκάλων. Μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων η κυρία Αναστασιάδη και η κυρία Βαρδινογιάννη μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή