Flashback στην 31η Ιανουαρίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 31η Ιανουαρίου-1

Η κρίση των Ιμίων, η οποία έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία μία ανάσα από μία πολεμική σύρραξη στη «δύση» του 20ου αιώνα, κορυφώνεται και εκτονώνεται με παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες αναγκάζουν τους στόλους των δύο χωρών να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τις βραχονησίδες των Ιμίων, το 1996. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών της κρίσης, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που είχε απονηωθεί με σκοπό να διαπιστώσει αν υπάρχουν τουρκικές δυνάμεις σε μία από τις βραχονησίδες, κατέπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό. Σύμφωνα με την επίσημη θέση του ΠΝ, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου, ωστόσο στην Ελλάδα είναι διαδεδομένη η άποψη, ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που βρίσκονταν στη βραχονησίδα. (AP Photo)

Flashback στην 31η Ιανουαρίου-2

Τέσσερις έφηβοι από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνιας κρατούνται στο κρατητήριο μίας γειτονικής πόλης, όντας ύποπτοι για την απόπειρα εκτροχιασμού ενός τρένου, το 1951, την περίοδο που οι αγωνίες των μεγαλύτερων για τη νεανική εγκληματικότητα (juvenile delinquency) κυριαρχούσαν στη μεταπολεμική αμερικανική κοινωνία. (AP Photo)

Flashback στην 31η Ιανουαρίου-3

Σκεπασμένο με ροδοπέταλα και περιτριγυρισμένο από πλήθος κόσμου που τον λατρεύει σαν Άγιο, το άψυχο σώμα του Ινδού ειρηνιστή ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι βαίνει προς το σημείο που θα αποτεφρωθεί, μία μέρα μετά τη δολοφονία του, στο Νέο Δέλχι, το 1948. (AP Photo/Max Desfor)

Flashback στην 31η Ιανουαρίου-4

Ο διάδοχος του ιορδανικού θρόνου Αμπντουλά προσπαθεί να οδηγήσει ένα παιδικό στρατιωτικό όχημα που του έκανε δώρο μία μονάδα του ιορδανικού στρατού για τα πρώτα του γενέθλια, στο Αμμάν, το 1963. (AP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή