Κίνηση 16 τέως προέδρων δικηγορικών συλλόγων

Κίνηση 16 τέως προέδρων δικηγορικών συλλόγων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διακήρυξη αρχών και θέσεων προκειμένου να καλύψουν «το ανεξήγητο κενό έκφρασης από αυτούς που θα ανέμενε κανείς να λάβουν πρωτοβουλίες στις ζοφερές αυτές εποχές» προχώρησαν 16 τέως πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Στο κείμενο της διακήρυξης, οι τέως πρόεδροι τονίζουν ότι προτίθενται να παρεμβαίνουν δημόσια σε κρίσιμα εθνικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά κ.ά. ζητήματα, προκειμένου «να αφυπνίσουμε και να διεγείρουμε τα υγιή στοιχεία που ακράδαντα πιστεύουμε ότι είναι κυρίαρχα στη χώρα μας, αλλά έχουν οπισθοχωρήσει λόγω της φαινόμενης ματαιότητας των καιρών, να προκαλέσουμε τον ελλείποντα δημόσιο διάλογο σε κρίσιμα ζητήματα, με γνώμονα πάντα τα πανανθρώπινα δικαιώματα και ευρωπαϊκά ιδεώδη, με σκοπό την αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Οπως μάλιστα ξεκαθαρίζουν, η κίνησή τους αυτή δεν αποσκοπεί σε πολιτικές βλέψεις. «Ως ενεργοί πολίτες δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι καμία πολιτική βλέψη δεν έχουμε και κανένα πολιτικό ή άλλο αξίωμα δεν επιδιώκουμε, παρά μόνο αυτό που σήμερα κατέχουμε», σημειώνουν και προσθέτουν ότι «δεν διεκδικούμε το αλάθητο αλλά είναι σίγουρο ότι θα συμβάλουμε και θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνα πολίτη και ειδικά για τον νέο, που μαστίζεται από την ανεργία και καταφεύγει στη μετανάστευση».

Τη διακήρυξη υπογράφουν 16 τέως πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων οι τέως πρόεδροι του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος, οι τέως πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαρούφας και Γιάννης Παπαδόπουλος καθώς και ο τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή