Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στον Στέλιο Διονυσίου

Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στον Στέλιο Διονυσίου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας, άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, εις βάρος του τραγουδιστή Στέλιου Διονυσίου για το επεισόδιο που είχε με αστυνομικό το απόγευμα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τραγουδιστής που διανυκτέρευσε, κρατούμενος, στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, μετά την άσκηση της δίωξης εις βάρος του υποστήριξε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου ότι είχε μόνο λεκτική αντιδικία με τον τροχονόμο και αρνήθηκε ότι στην προσπάθειά του να συνεχίζει να κινείται με το αυτοκίνητο, τον χτύπησε με τον καθρέφτη του οχήματος.

«Μίλησα λίγο απότομα» 

«Τους είπα, φωνάζοντας, ότι είμαι αδιάθετος και πάνω στο άγχος μου τους μίλησα λίγο απότομα» είπε ο τραγουδιστής στους δημοσιογράφους», η υπόθεση του οποίου παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ωστόσο ο δικηγόρος του αστυνομικού που προχώρησε στη μήνυση, κ. Π. Μαντούβαλος, υποστήριξε ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από το κέντρο της Άμεσης Δράσης και περιέγραψε σε δηλώσεις του (στο Θέμα Fm) την εκδοχή του εντολέα του:

«Ενώ όλα τα άλλα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα το αυτοκίνητο ξεκίνησε και κατευθυνόταν πάνω στον αστυνομικό σπάζοντας την κορδέλα. Το παιδί πετάχτηκε δίπλα, γιατί είναι 25χρονος, και τον χτύπησε στο χέρι. Έχει κακώσεις, τον πήρε το ΕΚΑΒ τον πήγε στο 401 και επειδή είναι μικρός ο τραυματισμός του προς το κάτω μέρος του καρπού πήρε εξιτήριο».

Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στον Στέλιο Διονυσίου-1

Μαντούβαλος: Περιμένουμε μια συγγνώμη

Σύμφωνα με τον ίδιο ο τραγουδιστής «καθύβρισε τον αστυνομικό και τον άκουγε το κέντρο της Αμέσου Δράσεως τον άκουγε, το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο».

«Η επωνυμία δεν διασφαλίζει το ακαταδίωκτο», πρόσθεσε ο κ. Μαντούβαλος και σχολίασε: «Το μήνυμα ποιο είναι; Ότι όταν έχω κρίση άσθματος μπορώ και βρίζω; Επειδή είμαι επώνυμος έχω το ακαταδίωκτο; Πρέπει να είναι σοβαροί και ηθικοί απέναντι στο νόμο. Την κορδέλα γιατί την έσπασε; Τον άλλο αστυνομικό γιατί τον προσπέρασε;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος του αστυνομικού.

Κατέληξε πάντως λέγοντας ότι ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί ο τραγουδιστής θα είναι ήπιος αλλά «αλλά περιμένουμε μια συγγνώμη».

Καπερνάρος: Οι αστυνομικοί δεν το επιβεβαιώνουν

Για «κακή εκτίμηση του εισαγγελέα» έκανε λόγο ο δικηγόρος του τραγουδιστή κ. Βασίλης Καπερνάρος, αναφερόμενος στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πελάτη του.

«Του ζητήσαμε να περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση για να προστατεύσουμε τη Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καπερνάρος υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί «δεν επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους ότι ο τραγουδιστής  χτύπησε τον συνάδελφο τους».

Ο κ. Καπερνάρος ανέγνωσε και την ιατροδικαστική  έκθεση, που προσκομίστηκε μετά την άσκηση της δίωξης, από την οποία, και  κατά τον ισχυρισμό του δικηγόρου, δεν προκύπτει η πρόκληση κάκωσης στον τροχονόμο.

Ο κ. Στέλιος Διονυσίου έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του τροχονόμου για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή