Κέντρο εκπαίδευσης νέων συμβούλων ιδρύει στη Θεσσαλονίκη η Deloitte

Κέντρο εκπαίδευσης νέων συμβούλων ιδρύει στη Θεσσαλονίκη η Deloitte

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας με στόχο να εκπαιδεύσει και στη συνέχεια να αξιοποιήσει νέα γενιά συμβούλων λειτουργεί από τις αρχές του 2018 η Deloitte.

Η νέα δομή, με την ονομασία Alexander Competence Center, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Deloitte «βλέπει» σημαντική προοπτική στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και την αύξηση του ετήσιου τζίρου της κατά 15-20 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας. Το 2017, η Deloitte Ελλάδος πραγματοποίησε τζίρο 46 εκατ. ευρώ.

Ειδικότητες

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλος, στο κέντρο έχουν ήδη προσληφθεί 35 νέοι διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών, οι οποίοι εκπαιδεύονται διαρκώς. Στόχος είναι έως το 2020 οι νέες θέσεις εργασίας να φτάσουν τις 200, αυξάνοντας σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της Deloitte Ελλάδας, που σήμερα αριθμεί 661 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για κανονικές προσλήψεις και όχι για καθεστώς μαθητείας. Το Alexander Competence Center στεγάζεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου μεταφέρθηκαν και τα γραφεία της Deloitte στην πόλη. Οι εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν ήδη έναν όροφο και ετοιμάζεται και δεύτερος, ο οποίος αναμένεται να είναι λειτουργικός εντός των επόμενων δύο μηνών. Η ιδέα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, όταν ακόμη το σκηνικό στην ελληνική οικονομία παρέμενε εξαιρετικά ρευστό, ενώ αρχικά το κέντρο επρόκειτο να λειτουργήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι νέοι σύμβουλοι θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες υφιστάμενων πελατών της εταιρείας, αλλά και να εργασθούν σε συμφωνίες με νέους πελάτες που η Deloitte έχει αναλάβει, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ότι πολύ πιθανώς να στελεχώσουν τις εταιρείες του δικτύου της Deloitte εκτός Ελλάδος.

«Η επιλογή της Deloitte Ελλάδος για τη δημιουργία του Alexander Competence Center στη Θεσσαλονίκη πηγάζει από τη μεγάλη δυναμική και το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο της πόλης με την παρουσία πολλών σημαντικών πανεπιστημίων, καθώς και από την πολυπολιτισμικότητα και την ανοικτή σκέψη των ανθρώπων της. Τέλος, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη δίνουν επιπλέον κίνητρο στην Deloitte Ελλάδος να συνεισφέρει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους», υποστήριξε ο κ. Κουτσόπουλος.

Η επιλογή της πόλης

Ο ίδιος εξήρε τη συνεργασία που είχε η εταιρεία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης σε ό,τι αφορά τόσο τη διαδικασία επιλογής προσωπικού όσο και σε ό,τι αφορά την πρόθεσή τους να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους με τις νέες απαιτήσεις των ελεγκτικών και συμβουλευτικών εταιρειών. Στην επιλογή της Θεσσαλονίκης μέτρησε και το γεγονός ότι η Deloitte έχει παρουσία στην πόλη εδώ και 25 χρόνια παρέχοντας όλο τα φάσμα υπηρεσιών που διαθέτουν και τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή