Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/01/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές Ντάιμοντ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Merchant Capital Μπομπ Ντάιμοντ, η οποία έχει αποκτήσει την Credicom. Συνοδευόμενος από τον Κοράντο Πασέρα, πρώην διευθύνοντα σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της Credicom, και τη διευθύνουσα σύμβουλο της τράπεζας Αναστασία Σακελλαρίου, συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ενώ αργά το απόγευμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Eνωσης Τραπεζών Ν. Καραμούζη. Στις συναντήσεις το κλίμα ήταν πολύ θετικό, ενώ ο κ. Ντάιμοντ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στον τραπεζικό τομέα. Σημειώνεται ότι η Credicom σχεδιάζει να αντλήσει περί τα 200-250 εκατ. ευρώ από επενδυτές έως τα τέλη Απριλίου και αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Στα 100 ευρώ το μέσο μέρισμα του ΜΤΠΥ

Από 90 έως 360 ευρώ τον μήνα παραμένουν τα ποσά των μερισμάτων που θα διανείμει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) και το 2018 σε 275.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Ηλίας Μπάρδας, πρόεδρος του ΜΤΠΥ, υπέγραψε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο συντελεστής αναπλήρωσης διατηρείται στο 0,215%, ποσοστό στο οποίο διαμορφώθηκε το 2016, με την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου. Το μέσο μέρισμα είναι στα 100 ευρώ, με την πλειοψηφία των μερισματούχων να εισπράττουν παροχές που κυμαίνονται από 50 έως και 150 ευρώ.

Αυστηρότεροι κανόνες για τις συναλλαγές

Σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2018 είναι πλέον η κοινοτική οδηγία MiFΙD ΙΙ για τον χρηματιστηριακό κλάδο. Η MiFID II, μεταξύ άλλων μέτρων, προβλέπει ότι οι τηλεφωνικές συναλλαγές αντικαθίστανται με ηλεκτρονικές, οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας ή οι κανόνες για πολύ γρήγορες συναλλαγές επικαιροποιούνται, ενώ οι τράπεζες και οι σύμβουλοι πρέπει να γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιος τύπος επενδυτή είναι κατάλληλος για ένα προϊόν, ώστε να αποφεύγονται πωλήσεις υπό πίεση σε οποιονδήποτε επενδυτή, κ.ά.

Στην Κούβα βρίσκεται ο επικεφαλής της ΔΕΗ

Στο νησί του Φιντέλ Κάστρο, τη μακρινή Κούβα, αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ανενεώσιμων πηγών ενέργειας η ΔΕΗ. Εκεί βρίσκονται ο επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλίας Μοναχολιάς, για να συμμετάσχουν σε συνέδριο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ε.Ε. Η παρουσία, ωστόσο, και του κ. Παναγιωτάκη στο συνέδριο έχει ενισχύσει στην ενεργειακή αγορά τη φημολογία περί διερεύνησης επαφών για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Κούβα. Νεότερα αναμένονται με την επιστροφή του κ. Παναγιωτάκη στην Αθήνα.

«Τρίποντο» από Chipita στη Euroleague

Η απόφαση της Chipita να είναι επίσημος χορηγός – συνεργάτης της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης μπάσκετ στην Ευρώπη, της Euroleague, έχει αποδειχθεί στρατηγικής σημασίας. Η ίδια η εταιρεία έχει αναφέρει στην τελευταία οικονομική έκθεσή της τη θετική επίδραση στις πωλήσεις της από αυτήν την ενέργεια. Φέτος, Chipita και Euroleague αποφάσισαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο αυτήν τη συνεργασία. Είναι η πρώτη φορά, λοιπόν, που επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης ενσωματώνει στην παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία του το φετινό περιεχόμενο και σλόγκαν της Euroleague. Μπορεί, λοιπόν, πέρυσι να είδαμε αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ να διεκδικούν το κρουασάν Molto. Φέτος, όμως, ο Καλάθης, ο Σπανούλης, ο Ναβάρο και ο Γουαναμέικερ απολαμβάνουν το κρουασάν 7Days (το σήμα κατατεθέν της Chipita) με φόντο και μουσική από τη διαφημιστική εκστρατεία «GameON» της Euroleague. Για το θέμα, μάλιστα, αφιερώνει ειδικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της η Euroleague.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή