Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος κρίθηκε σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε τη μη παράδοση, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο, το 2014.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος, ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση», προσθέτοντας ότι «οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».

Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο ο δήμαρχος μίλησε στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Εληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα "ζιζάνια" που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο από τους εργαζομένους του δήμου, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη και αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς το δικαστικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος συνοδευόταν στο δικαστήριο από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή