Η Παρασκευή Μίχου η πρώτη γυναίκα γενική διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης της Κομισιόν

Η Παρασκευή Μίχου η πρώτη γυναίκα γενική διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης της Κομισιόν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διορισμό της Παρασκευής Μίχου στη θέση της γενικής διευθύντριας του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Κομισιόν, η κ. Μίχου, νυν αναπληρώτρια γενική γραμματέας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση αυτή. Ο διορισμός της θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Παρασκευή Μίχου προσλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1995 και εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες του σώματος, ενώ έχει ασκήσει και καθήκοντα γενικής διευθύντριας Δικαιοσύνης από τον Οκτωβρίου 2014 μέχρι τον Οκτωβρίου 2015. Στην τρέχουσα θέση της ως αναπληρώτρια γενική γραμματέας αρμόδια για Θεσμικές και Διοικητικές Πολιτικές, Έξυπνη Νομοθεσία και Πρόγραμμα Εργασίας, διορίστηκε το 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κ. Μίχου έχει συντελέσει στη διαμόρφωση της συνολικής ανταπόκρισης της Κομισιόν στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, και ειδικά στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων για τη μετανάστευση σε όλες τις υπηρεσίες της Επιτροπής. Με τη νέα της ιδιότητα, θα συνεργάζεται άμεσα με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, καθώς και με τον επίτροπο Τζούλιαν Κινγκ, αρμόδιο για την Ένωση Ασφάλειας, υπό την εποπτεία του πρώτου αντιπροέδρου, Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιου για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας, τις Διοργανικές Σχέσεις, το Κράτος Δικαίου και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτού αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως το 2015, η κ. Μίχου κατείχε τη θέση της γενικής διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου. Προηγουμένως, εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες της Κομισιόν, μεταξύ άλλων ως μεσαίο και ανώτερο διοικητικό στέλεχος, κυρίως σε τομείς πολιτικής που αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο της εσωτερικής αγοράς και του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή