Βουλή: Επίδειξη «ευαισθησίας» από εκείνους που ονειρεύονται στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων

Βουλή: Επίδειξη «ευαισθησίας» από εκείνους που ονειρεύονται στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καθυστέρηση πολλών ημερών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, παραπέμπεται αύριο Πέμπτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με αναφορά του Προέδρου της εθνικής αντιπροσωπείας Ν. Βούτση, για μία από τις ακραίες και υβριστικές εμφανίσεις του «υπ’αρθμόν 2» του κόμματος Μιχαλολιάκου εντός του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την περίπτωση κατά την οποία ο εν λόγω βουλευτής σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Εξωτερικών, των πολιτικών που συζητούν σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα μίλησε για στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανάλογα εκείνων της χούντας και μαύρων καθεστώτων του παρελθόντος, στα οποία όπως είπε θα σταλούν από μια «εθνική κυβέρνηση» όσοι χαρακτηρίζονται από τη ΧΑ «προδότες».

Ηταν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας (17/1), όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ έλεγε μεταξύ άλλων: «Οταν εμείς έρθουμε στα πράγματα και υπάρχει ένα εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οποίοι προδίδουν, θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».

Δεν ήταν, ως γνωστόν, πρώτη φορά που καταγράφονταν προκλήσεις από το συγκεκριμένο κομματικό χώρο εντός ης Βουλής, αλλά –έστω και με καθυστέρηση- είναι από τις ελάχιστες που κινούν «πειθαρχικές διαδικασίες» σε βάρος των πρωταγωνιστών τους.

Την ίδια στιγμή και έχοντας ένα αμήχανο ή και ανεκτικό κοινοβουλευτικό σύστημα απέναντί τους, οι βουλευτές της ΧΑ συνεχίζουν να κάνουν πολιτικά παιχνίδια και εντός του κοινοβουλευτικού χώρου– το οποίο κατά τ’ άλλα καθυβρίζουν διαρκώς, με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, χθες ημέρα μνήμης από την τραγική νύχτα των Ιμίων, αιφνιδιάζοντας άπαντες στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας ζήτησαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους δύο αξιωματικούς των ΕΔ που έχασαν τη ζωή τους, τότε. Μεταξύ των αιτούντων και ο Χρ. Παππάς- ο οποίος όπως προκύπτει από τα πρακτικά της προαναφερθείσας συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, είχε υποστηρίξει τον Ηλ. Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές ήταν επιδεικτικά απόντες σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας που τιμήθηκε το Πολυτεχνείο, και μόλις πρόσφατα η ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος.

«Και βεβαίως, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πρόταση της Χρυσής Αυγής περί ενός λεπτού σιγής, από την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή έχει βάψει τα χέρια της και ιστορικά με μια σειρά ζητήματα τα οποία έχουν συρρικνώσει και έχουν αμαυρώσει την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Κυπριακό», σχολίασε αμέσως εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος κάνοντας αποδεκτό το αίτημα των χρυσαυγιτών, ζήτησε να τηρηθεί «ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των αντρών που έπεσαν στο καθήκον για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή