ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για ΑΣΟΕΕ: Δεν είναι εικόνα πανεπιστημίου αυτή - Θα αλλάξει το καθεστώς ασύλου

Τη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε αλλαγή του καθεστώτος του ασύλου που διέπει τα ελληνικά τριτοβάθμια Ιδρύματα, επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις νέες καταγγελίες για περιστατικά εδραιωμένης ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη. Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές».

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε τα εξής: «Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ