Κύμα ρευστοποιήσεων στα κρατικά ομόλογα με άνοδο των αποδόσεων – Στο 1,13% η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία 26 εβδομάδων

Κύμα ρευστοποιήσεων στα κρατικά ομόλογα με άνοδο των αποδόσεων – Στο 1,13% η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία 26 εβδομάδων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις ασκούνται σήμερα στα κρατικά ομόλογα με τους διαχειριστές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, για να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 3,67%, το 5ετές έχει απόδοση 2,76% και το 2ετές εμφανίζει απόδοση 1,31%.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 299 μονάδες βάσης. Στο 1,13% διαμορφώθηκε σήμερα η απόδοση στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ, από 1,65% στην προηγούμενη δημοπρασία στις 3 Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ., υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,403 δισ. ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,24 φορές.Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου  2018.

Επίσης, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου  2018, στις 12μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή