Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Ρώσους Ολυμπιονίκες

Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Ρώσους Ολυμπιονίκες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Ρώσους Ολυμπιονίκες, επειδή η ρωσική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τους προστατέψει από τις επιθέσεις και τις αιτιάσεις που δέχθηκαν από το εξωτερικό.

«Συγχωρέστε μας, που δεν μπορέσαμε να σας προστατεύσουμε από τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τους Ρώσους αθλητές που θα συμμετάσχουν στη Χειμερινή Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πιοντσάν της Νότιας Κορέας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλει για το ότι η Ρωσία πάντα θα υποστηρίζει «τις ιδέες του καθαρού αθλητισμού με όλες τις έννοιες» και με την έννοια του καθαρού αθλητισμού του απαλλαγμένου από το ντόπινγκ και τις εξωτερικές συγκυρίες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολες είναι οι νίκες στον σύγχρονο κόσμο του αθλητισμού των μεγάλων επιδόσεων, λέγοντας πως «είναι δύο φορές πιο δύσκολο όταν ο αθλητισμός αναμειγνύεται με κάποια, εμφανώς ξένα και μη ιδιάζοντα στην φύση του γεγονότα και φαινόμενα, που σχετίζονται με τις εξωτερικές συγκυρίες, την πολιτική και με κάποια άλλα ακόμη πράγματα», εκφράζοντας την συμπαράσταση όλων προς όλους τους Ρώσους αθλητές, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει ξεχωριστούς αγώνες για τους Ρώσους αθλητές που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Απευθυνόμενος στους Ρώσους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες, τους είπε να «μην σκέφτονται καθόλου όλα αυτά που συνέβησαν με την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το τελευταίο διάστημα», τους κάλεσε «να επικεντρωθούν μόνο στα αθλήματα τους και να θυμούνται ότι τους παρακολουθούν εκατομμύρια φίλαθλοι» και τους ευχήθηκε «νίκες και επιτυχίες».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή