Νέα παράταση ζητά η EXIN για την Εθνική Ασφαλιστική – Σοβαρές ελλείψεις στον φάκελο

Νέα παράταση ζητά η EXIN για την Εθνική Ασφαλιστική – Σοβαρές ελλείψεις στον φάκελο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προθεσμία των δέκα ημερών που είχε το Exin Financial Group, προκειμένου να υποβάλει στην ΤτΕ τον πλήρη φάκελο για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να εκπνέει, με τον φάκελο να παραμένει στα συρτάρια των αρμοδίων υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος με σοβαρές ελλείψεις, παρά τις νέες διαβεβαιώσεις που έδωσε με δηλώσεις του ο ιδρυτής της ΕΧΙΝ M. Φέρφιλντ.

Ο κ.Φέρφιλντ, μιλώντας στο διεθνές περιοδικό «Reinsurance», δήλωσε ότι το deal για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής προχωράει και δεν απειλείται, πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και συνεπώς δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.

Ο ιδρυτής της ΕΧΙΝ συμπλήρωσε στο «Reinsurance» πως η συμφωνία προγραμματίζεται να κλείσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Βάσει του διαγωνισμού που διενήργησαν η Goldman Sachs και η Morgan Stanley, η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής λήγει τον Μάρτιο.

Η ΕΧΙΝ, αν και κέρδισε τον διαγωνισμό για να εξαγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από πέρυσι το καλοκαίρι, μέχρι και χθες δεν κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να εγκρίνει η ΤτΕ την πώληση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν προσκομιστεί ακόμη και βασικές  πληροφορίες, όπως π.χ. το σχήμα των μετόχων που εξαγοράζει τη Ασφαλιστική, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, το τέλος του μήνα ήρθε και η Exin δεν κατέθεσε φάκελο. Περιορίστηκε σε μια επιστολή, με την οποία ενημέρωσε την TτE ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση και δείχνει να εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για να κατατεθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή