Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Καρδιά, θέληση και πάθος»

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: «Καρδιά, θέληση και πάθος»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτο συνεχόμενο τεστ… αλήθειας για τη μέτρηση της ετοιμότητας και τη σταθεροποίησή της στο υψηλό επίπεδο που είχε στις αρχές του έτους θα δώσει σήμερα (21.00) ο Ολυμπιακός, στο ΣΕΦ, όπου θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε. Οι «ερυθρόλευκοι» που ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έστω και για μία αγωνιστική, πριν από έναν μήνα, βρίσκονται στην πέμπτη και είναι ισόβαθμοι με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, Παναθηναϊκό, ο οποίος, όμως, τους έχει νικήσει στην έδρα τους για τον πρώτο γύρο και στις 3 Μαρτίου θα τους υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει ισοβαθμία με τους «πράσινους, αν ηττηθεί και δεύτερη φορά. Από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η Φενέρ (14-6) νιώθει πιο άνετα από τον σημερινό αντίπαλό της. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει υπέρ του δημιουργήματος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά ο ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να… αμφισβητήσει την καλύτερη κατάσταση που βρίσκεται η τουρκική ομάδα.

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε το παιχνίδι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παπαπέτρου και αναζητεί μαζί με τους παίκτες του αγωνιστική επανεκκίνηση.

«Θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε σε νίκες, για να ανακάμψουμε, αλλά και επειδή βαθμολογικά ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε με καρδιά, θέληση, πάθος, ψυχή και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και υπεραμύνθηκε του τρόπου λειτουργίας της επίθεσης της ομάδας.

«Οταν δεν παίζουμε καλά, δεν παίζουμε καλά ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Δηλαδή με τον Ερυθρό Αστέρα που βάλαμε 80 πόντους χάσαμε από την επίθεση;». Για τον Ομπράντοβιτς που προέρχεται από συνεχόμενες νίκες της Φενέρ στη διοργάνωση, οι δύσκολες συνθήκες του ΣΕΦ είναι γνώριμες στον ίδιο και στους παίκτες της τουρκικής ομάδας: «Τους ξέρουμε πολύ καλά. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο», δήλωσε ο Ομπράντοβιτς.

Το σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής: Εφές – Βαλένθια, ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ, Ζαλγκίρις – Μακάμπι και Μπαρτσελόνα – Μακάμπι.

Στους ορισμούς και στις κληρώσεις όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και όχι μόνο στην Α1 κατηγορία θα συμπεριληφθούν από την επόμενη αγωνιστική οι 4 διαιτητές (Γκόντας, Η. Κορομηλάς, Φούφης, Παπαπέτρου), ύστερα από την επίσημη αποστολή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ στην ΕΟΚ. Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος προανήγγειλε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν νομικά κατά της ΚΕΔ και της ΕΟΚ, ενώ παράλληλα προβάλλεται στο Διαδίκτυο, βίντεο 18 φάσεων του πρόσφατου ντέρμπι με τον ΠΑΟ για διαιτητικά λάθη, όπως θεωρούν ότι έγιναν οι φιλοξενούμενοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή