Ανοιξε τη διαφορά από Παναχαϊκή ο Αρης

Ανοιξε τη διαφορά από Παναχαϊκή ο Αρης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωνιστική φιλοξενουμένων αποδείχθηκε η 14η της Φούτμπολ Λιγκ καθώς η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν η μόνη γηπεδούχος ομάδα που κέρδισε στα χθεσινά παιχνίδια. Απώλεια βαθμών είχε η Παναχαϊκή στον αγώνα με τη Σπάρτη, ενώ μεγάλες νίκες πήραν οι Αρης και Εργοτέλης.

Στη βαθμολογία, ο Αρης αποσπάστηκε με 36 βαθμούς και η δεύτερη Παναχαϊκή έχει 33. Ακολουθούν κατά σειρά: ΟΦΗ 27 (με παιχνίδι λιγότερο), ΑΟΧ/Κισσαμικός 24, Τρίκαλα 24, Σπάρτη 22, Αναγέννηση Καρδίτσας 21, Δόξα Δράμας 21, Απόλλων Λάρισας 19, Απόλλων Πόντου 18, ΑΕ Καραϊσκάκης 18 (με παιχνίδι λιγότερο), Αιγινιακός 15, Βέροια 14, Εργοτέλης 13, Καλλιθέα 12, Πανσερραϊκός 12, Παναιγιάλειος 10 και Αχαρναϊκός (έχει αποβληθεί).

Σημαντική νίκη πήρε ο πρωτοπόρος Αρης επικρατώντας με 0-1 της Βέροιας, χάρη σε πέναλτι του Πασσά στο 89΄. Με δέκα παίκτες ήταν οι Θεσσαλονικείς από το 73΄ λόγω αποβολής του Καντιμοίρη, με δέκα τελείωσε και η Βέροια λόγω αποβολής του Δαμιανάκη στο 88΄.

Στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί που είχε χτίσει η Παναχαϊκή, καθώς η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έμεινε στο 0-0 με τη Σπάρτη και έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει επιπρόσθετη πίεση στον Αρη που έπαιζε αργότερα χθες. Για τη Σπάρτη αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία μετά αυτήν με τον Εργοτέλη, ενώ για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι η ομάδα του Θωμά Γράφα διατήρησε απαραβίαστη την εστία της.

Τρία γκολ σε τριάντα λεπτά περιελάμβανε η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με την Καλλιθέα και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση νικώντας με 2-1. Ο Σμυρλής στο 14΄ έδωσε το προβάδισμα στην αθηναϊκή ομάδα, αλλά Σουντουρά (23΄) και Σταματάκης στο 27΄ έγραψαν το 2-1, που αποδείχθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Εκτη νίκη στη σεζόν για την Αναγέννηση που είναι αήττητη εδώ και τρεις αγωνιστικές, όγδοη ήττα της Καλλιθέας που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και θα παλέψει μέχρι τέλους για να σώσει την κατηγορία. «Αλλη» ομάδα εμφανίζεται ο Εργοτέλης το 2018, που έχει 9 β. στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που κέρδισε στα χαρτιά με τον Αχαρναϊκό. Η ομάδα του Τάκη Γκώνια επικράτησε με 0-1 του Πανσερραϊκού χάρη σε γκολ του Κάιπερς στο 88΄, προσπερνώντας στη βαθμολογία τόσο τον χθεσινό αντίπαλό της όσο και την Καλλιθέα.

«Διπλό» και για τον Απόλλωνα Λάρισας, που επικράτησε του Παναιγιαλείου με γκολ του Μαυριά στο 47΄ και ανέβηκε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Λάρισας μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική συνέχισε με ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός έδρας νίκη και για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, που νίκησε τον Απόλλωνα Πόντου με 1-0, έχοντας ως σκόρερ τον Ξυδά στο 61ο λεπτό. Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι του Αιγινιακού με τα Τρίκαλα.

Η 14η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα του ΟΦΗ με την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή