«Χρυσό» deal της Αρσεναλ με τον Ομπαμεγιάνγκ

«Χρυσό» deal της Αρσεναλ με τον Ομπαμεγιάνγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αρσεναλ φαντάζει η πλέον κερδισμένη από το χθεσινό γαϊτανάκι μετακινήσεων κατά την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, συνδυάζοντας την απόκτηση του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την παραμονή του Μεσούτ Οζίλ, που επέκτεινε το συμβόλαιό του κατά 3,5 έτη.

Η απόκτηση του Ομπαμεγιάνγκ είχε «κολλήσει», καθώς η Ντόρτμουντ φοβόταν την αποδυνάμωση της επιθετικής της γραμμής, κάτι που κράταγε και την Αρσεναλ από το να παραχωρήσει τον Ολιβιέ Ζιρού στην Τσέλσι, δεδομένης της αποχώρησης των Αλέξις Σάντσες και Θίο Γουόλκοτ.

Η Ντόρτμουντ δίσταζε να παραχωρήσει τον Γκαμπονέζο επιθετικό που της χάρισε 98 γκολ σε 144 αγώνες της Μπουντεσλίγκας, αλλά τελικά το τρίγωνο έκλεισε με τον δανεισμό από την Τσέλσι στη γερμανική ομάδα του Μισί Μπατσουαγί μέχρι το τέλος της σεζόν και ολοκληρώθηκαν και οι τρεις μετακινήσεις περιλαμβανομένης αυτής του Ζιρού στην Τσέλσι.

Η μετακίνηση του Ομπαμεγιάνγκ, αξίας 63,75 εκατ. ευρώ, αποτελεί και την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Αρσεναλ, σπάζοντας το ρεκόρ που σημείωσε προ εξαμήνου η αγορά του Αλεξάντρ Λακαζέτ.

Εκτός από τον Ομπαμεγιάνγκ, την Ντόρτμουντ άφησε χθες και ο Μαρκ Μπάρτρα, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής που είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση εναντίον του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ πριν από αγώνα με τη Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ την περυσινή σεζόν. Ο πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα επιστρέφει στην Ισπανία για τη Ρεάλ Μπέτις.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ παιζόταν ένα ακόμη μεταγραφικό σίριαλ στην Αγγλία, που αφορούσε τον πολυτιμότερο παίκτη της προπέρσινης Πρέμιερ Λιγκ, τον Ριγιάντ Μαχρέζ της Λέστερ. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κινηθεί εκτάκτως για τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό λόγω του τραυματισμού του Λερουά Σανέ, όμως η ομάδα των αγγλικών Μίντλαντς φέρεται να ζητεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει το αστέρι της.

Επίσης χθες το βράδυ φερόταν ως δεδομένη η μετακίνηση του Λούκας Μόουρα από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Τότεναμ, με τον επίσης Βραζιλιάνο Νεϊμάρ να εκφράζει δημοσίως τη δυσφορία του για την προοπτική αυτή, λέγοντας: «Τι να κάνω, δεν ανήκει σε μένα ο σύλλογος, ούτε το Παρίσι!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή