Η Κλίντον λυπάται που δεν απέλυσε πρώην σύμβουλό της

Η Κλίντον λυπάται που δεν απέλυσε πρώην σύμβουλό της

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύπη της για το γεγονός ότι δεν απέλυσε πρώην συνεργάτη της, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον. Με εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της, στο Facebook, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να απαντήσει στα ερωτήματα που προκάλεσε το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

«Η σύντομη απάντηση είναι η εξής: αν γινόταν ξανά, δεν θα του το επέτρεπα», έγραψε για τον πρώην σύμβουλό της σε θρησκευτικά θέματα, Μπερνς Στράιντερ, η Χίλαρι Κλίντον. Σύμφωνα με τους New York Times, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008, ο Στράιντερ στερήθηκε του μισθού του από το επιτελείο Κλίντον, όταν 30χρονη γυναίκα, που εργαζόταν στο ίδιο γραφείο, κατήγγειλε ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με μασάζ στους ώμους, φιλιά στο μέτωπο και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γεμάτα ερωτικά υπονοούμενα. Δύο σύμβουλοι της Κλίντον, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της εκστρατείας της, πρότειναν την απόλυσή του, αλλά η Χίλαρι Κλίντον τον άφησε (αμισθί) στη θέση του και ανέθεσε νέα εργασία στην 30χρονη.

«Πίστευα ότι η απόλυσή του δεν θα ήταν η καλύτερη λύση στο πρόβλημα», αναφέρει στην απάντησή της, στο Facebook, η ανθυποψήφια του Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Προσθέτει δε ότι θεώρησε την απόλυσή του πολύ «αυστηρή» τιμωρία και ότι πάντα πίστευε «ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν και δεύτερη ευκαιρία».

Η αποκάλυψη των New York Times προκάλεσε πολλά ερωτήματα στην αμερικανική κοινή γνώμη για την ορθή κρίση της Χίλαρι Κλίντον, όπως και για τη δέσμευσή της γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών, ένα θέμα στο οποίο είχε επενδύσει πολλά στον προεκλογικό της αγώνα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Ερωτήματα προκάλεσε επίσης η επιλογή της να αναρτήσει τη μακροσκελή απάντησή της στο Facebook σχεδόν μια εβδομάδα μετά το δημοσίευμα και λίγη ώρα προτού ο πρόεδρος Τραμπ ανέβει στο βήμα του Κογκρέσου για την πρώτη ομιλία του για την «Κατάσταση της Eνωσης». Oπως έγινε γνωστό από το πολύκροτο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ο Μπερνς Στράιντερ τελικά απολύθηκε από το επιτελείο Κλίντον όταν κατηγορήθηκε εκ νέου για σεξουαλική παρενόχληση. Εξακολούθησε όμως να επικοινωνεί με τη Χίλαρι Κλίντον και να της στέλνει αποσπάσματα της Βίβλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή