Μπαλάφας: Ακροδεξιοί, γραφικοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης

Μπαλάφας: Ακροδεξιοί, γραφικοί και φασίστες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακροδεξιοί, γραφικοί και φασίστες ήταν αυτοί που έδωσαν τον τόνο, στο συλλαλητήριο της Μακεδονίας, εκτίμησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, που διευκρίνισε πάντως ότι δεν συμφωνεί με όσους χαρακτηρίζουν συλλήβδην ακροδεξιούς όσους παρέστησααν στο συλλαλητήριο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι κανείς βουλευτής του ΣΤΥΡΙΖΑ δεν θα παραστεί στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Μιλώντας στον «Σκάι», ο κ. Μπαλάφας ανέφερε: «Υπάρχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στοιχεία ακροδεξιά, στοιχεία φασιστικά, στοιχεία γραφικά αν θέλετε, που τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη μπόρεσαν να δώσουν τον τόνο. Υπήρξε ένας ομιλητής ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος είπε αυτά που είπε», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα παραστούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία απάντησε: «Όχι βέβαια. Εμείς δεν συμφωνούμε με το κλίμα που εκπέμπεται από αυτά τα πράγματα. Η Αριστερά την οποία στηρίζω έχει δείξει τον πατριωτισμό της  δείξει στις δύσκολες στιγμές. Από την αντίσταση στους Γερμανούς, από την χούντα. Στη δική μας Αριστερά μας δεν μπορεί κανείς να κάνει μαθήματα πατριωτισμού».

Ο κ. Μπαλάφας σημείωσε επίσης ότι το Σκοπιανό δεν θα προκαλέσει εκλογές.«Θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή αν έρθει το θέμα της ονομασίας. Συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ για το καλό της χώρας. Ξέραμε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν δυσκολεύει την διαπραγμάτευση το γεγονός ότι διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος», εκτίμησε ο κ. Μπαλάφας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή