Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανομία στα Πανεπιστήμια

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανομία στα Πανεπιστήμια

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για κρούσματα ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα Πανεπιστήμια.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για περιστατικά βίας, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες ακόμη και σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες των τυχόν παράνομων ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου αποτέλεσε και αφορμή για οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και του υπουργείου Παιδείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή