80 χρoνια πριν… 1-II-1938

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KOYN, «TΡIKYMIA» ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ:  (Από σημείωμα του Δ. Σ. Δεβάρη για την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ από τον Κάρολο Κουν στο Κολλέγιο.) « […] Υπάρχει [όπως και την εποχή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο] και σήμερα εδώ εις τας Αθήνας ένας θίασος από παιδιά, ο ερασιτεχνικός θίασος των μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών. Δίνουν ένα έργο τον χρόνο υπέρ του ταμείου υποτροφιών, δεν ανταγωνίζονται τους επαγγελματικούς θιάσους. […] Η εφετινή παράστασις εδόθη το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή [29 και 30 Ιανουαρίου 1938] εις το μικρό θέατρο του Κολλεγίου, την αίθουσαν Χωρέμη, με την Τρικυμίαν του Σαίξπηρ, κατά μετάφρασιν του Ιακώβου Πολυλά. Ηταν μια εργασία θαυμαστή η οποία οφείλεται εις έναν εξαιρετικόν καλλιτέχνην, που είναι καθηγητής εις το Κολλέγιον, τον κ. Κάρολον Κουν. Είναι ο σκηνοθέτης, ο σκηνογράφος των ενδυμασιών, ο δάσκαλος, ο εμψυχωτής του μικρού θιάσου. Δεν πρόκειται λοιπόν περί ερασιτεχνικής παραστάσεως, αλλά περί εργασίας που αποβλέπει εις το ν’ ανοίξη νέον δρόμον στο ελληνικό θέατρο. [Δημοσιεύεται η παραπάνω φωτογραφία, όπου αναφέρονται εξ αριστερών προς τα δεξιά, Κάλιμπαν (Κ. Νικολόπουλος), Μιράντα (Β. Νίκολσον), Πρόσπερος (Κ. Χαρατσάρης).]

«ΥΜΝΟΣ». ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΕΣΘΕΝΕΩΣ: Ο κ. Α. Πάλλης ενεχείρισε χθες εις τον δήμαρχον Μεσολογγίου κ. Χρ. Ευαγγελάτον διά το Μουσείον Βύρωνος την πρώτην έκδοσιν του Υμνου της Ελευθερίας υπό Δ. Σολωμού, ήτις εγένετο εις το τυπογραφείον Δ. Μεσθενέως εν Μεσολογγίω των 1825.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή