Και τα βίντεο μένουν…

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φορά κι έναν καιρό το «scripta manent» ηχούσε σαν απειλή, που οι περισσότεροι την υπολόγιζαν στα σοβαρά. Τώρα σβήνει κι αυτό άηχο και άσημο, περίπου όπως οι αναμνήσεις όσων μεσόκοπων προσπαθούν μάταια να δείξουν σε παιδιά με κινητό και λάπτοπ τι ήταν το «φυσικό» άλλων καιρών, όχι παμπάλαιων· να περιμένεις λ.χ. δυο-τρεις ώρες κάτω απ’ τον ήλιο, στο ένα και μοναδικό δημόσιο τηλέφωνο της Πάτμου ή της Αμοργού, για να τηλεφωνήσεις στο σπίτι, να πεις πως είσαι καλά. «Μα τι λέει ο γέρος;»

Φαίνεται μάλιστα ότι με τα χρόνια διαμορφώθηκε ένας παράδοξος κανόνας στα μαθηματικά της πολιτικής: Οσο πιο πολλά τεκμήρια βρίσκεις στο απύθμενο διαδικτυακό αρχείο για να αποκαλύψεις τον πολιτικό ανεμοδουρισμό ενός δημόσιου προσώπου και να παραδώσεις στη χλεύη τις ανακολουθίες του, τόσο μικρότερο πολιτικό αποτέλεσμα προκύπτει. Εβριζε αυτούς που δοξάζει τώρα; Τους στόλιζε σαν εθνικούς μειοδότες ή εμπόρους του έθνους; Και; Ούτε το αυτί του αποκαλυπτόμενου ιδρώνει ούτε οι νυν φίλοι του συγκινούνται ιδιαίτερα, ξανακούγοντας σε βίντεο τι τους έσουρνε τρία-τέσσερα χρόνια πριν. Η συγκίνησή τους μάλιστα μικραίνει όσο ευκολότερα εντοπίζονται τα πειστήρια του τυχοδιωκτισμού του υβριστή τους και όσο γλαφυρότερα είναι. Δηλαδή χυδαιότερα.

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης λόγου χάρη, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε πολλά από τα βίντεο που ξανάφερε στην επικαιρότητα η μακεδονολογία, δεν δείχνει να στενοχωριέται ή να νιώθει ότι οφείλει να βρει δυο-τρεις απολογητικές φράσεις. Καθύβριζε τη Ν.Δ., σαν υπαρχηγός του ΛΑΟΣ; Και; Λέξεις πουλούσε στις εκπομπές του, λέξεις τάχα πύρινες, όπως αργότερα, σαν υπαρχηγός στη Ν.Δ., πουλούσε νανογιλέκα από τη μια, λέξεις «πύρινες» από την άλλη, τις ίδιες μάλιστα τις παλιές, με μια μικρή αλλαγή στα ονόματα των στόχων του. Δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να φανταστεί το άλμα του από τη μία υπαρχηγία στην άλλη. Δεν θα μπορούσε επίσης να φανταστεί ότι σαν δεύτερο (ή μάλλον πρωτοδεύτερο) όνομα της Ν.Δ., θα έπρεπε να αρκεστεί στα βουλευτικά του έσοδα και στα κέρδη από τα μαθήματα ρητορικής που παραδίδει, και να μην καταντάει, πρώην υπουργός Υγείας αυτός, τηλεπλασιέ παραϊατρικών προϊόντων που, αποδεδειγμένα, δεν προσφέρουν τίποτε. Αφού όμως τα βίντεο της παραεμπορίας δεν ενόχλησαν με την πρώτη πρώτη προβολή τους τον προϊστάμενό του, γιατί να αγχωθεί τώρα ο κ. Γεωργιάδης που ξαναπαίζεται βιντεοσκοπημένη η αντιμητσοτακιάδα και αντικαραμανλιάδα του; Μήπως δεν την ήξεραν στη Ν.Δ.;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή