Ζήτημα διατήρησης ταυτότητας θέτει ο Ντιμιτρόφ

Ζήτημα διατήρησης ταυτότητας θέτει ο Ντιμιτρόφ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες και να μιλούμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος του συνόλου των σλαβικών γλωσσών», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς

«Υπάρχει θέληση από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά.  Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει σεβαστή η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών θα τον βρούμε. Μπορεί και να μην υπάρχει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε και να τον βρούμε», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι η λύση, που είναι πιθανή, είναι απαραίτητη. Υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών αλλά είμαι αισιόδοξος».

«Η διαδικασία προχωρά γρήγορα και υπάρχει θέληση για εξεύρεση λύσης και από τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε και ανέφερε πως «δεν έχει ακούσει τίποτα ακόμη από την ελληνική πλευρά, που να αρνείται την ταυτότητα του λαού της Μακεδονίας», όπως την αποκάλεσε ο κ. Νίμιτς

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή