Χρηματοδότηση 180 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Energean

Χρηματοδότηση 180 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Energean

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης που βασίζεται στα διαπιστωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων (Reserves Based Senior Facility), συνολικού ύψους 180 εκατ. δολαρίων, προχώρησε η Energean Oil & Gas με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα), την Τράπεζα Εξαγωγών – Εισαγωγών της Ρουμανίας EximBank SA (EximBank Romania), καθώς και με την Banca Comerciala Intesa Sanpaolo Romania SA (Intesa Sanpaolo Bank).

Οπως αναφέρει η Energean σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση, διαχειρίστρια στην οποία ήταν η HSBC, αποτελεί επέκταση της ισχύουσας σύμβασης ύψους 75 εκατ. δολαρίων που υπεγράφη με την EBRD στις 19 Μαΐου 2016 και αφορά τη συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος της Energean στον Πρίνο.

Η νέα σύμβαση θα χρηματοδοτήσει κατ’ αρχήν την εν εξελίξει ανάπτυξη του κοιτάσματος «Εψιλον» με τη συνδρομή της εταιρείας GSP Offshore SRL, η οποία έχει αναλάβει το έργο. Η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Εψιλον» αποτελεί μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος στη Λεκάνη του Πρίνου, το οποίο περιλαμβάνει ώς το 2021 την πραγματοποίηση έως και ακόμη 25 γεωτρήσεων καθώς και την κατασκευή δύο νέων εξεδρών για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής. «Η συγκεκριμένη συμφωνία χρηματοδότησης είναι ακόμη μία απόδειξη της εμπιστοσύνης την οποία τρέφει προς τον όμιλο της Energean το διεθνές τραπεζικό σύστημα καθώς και της πεποίθησης για την ικανότητα της Energean να αυξάνει σταθερά την αξία για τους μετόχους της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του oμίλου, Μαθιός Ρήγας. Επεσήμανε επίσης ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζεται από τη συμφωνία αγοράς της παραγωγής του Πρίνου από την BP, αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του ομίλου της Energean στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος περιλαμβάνει την ύψους 1,6 δισ. δολαρίων ανάπτυξη του κοιτάσματος «Καρίς» στη θάλασσα του Ισραήλ, καθώς και τις αναπτυξιακές και ερευνητικές δραστηριότητες στο Ισραήλ, στη Δυτική Ελλάδα και στην Αδριατική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή