Σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το συλλαλητήριο της Κυριακής

Σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το συλλαλητήριο της Κυριακής

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σκοπιανό και το επικείμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα αποτέλεσαν και χθες αντικείμενο αντιπαραθέσεων στην Ολομέλεια της Βουλής, στο περιθώριο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμμένοντας στη θέση ότι η τρέχουσα συγκυρία είναι ευνοϊκή για την επίτευξη λύσης στο πρόβλημα, άσκησαν εκ νέου κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση την οποία τηρεί. Επιθετική προς τη Ν.Δ. ήταν και η Χρυσή Αυγή. Στον αντίποδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ενώ ΔΗΣΥ και Ποτάμι υπογράμμισαν πως θα πρέπει να επιδειχθεί σύνεση και να υπάρξει κλίμα εθνικής συνεννόησης.

«Ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας μετά 27 χρόνια. Πρέπει να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία με χωρικό ή χρονικό προσδιορισμό έναντι όλων», είπε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, πριν επιτεθεί στη Ν.Δ. «Θέλουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι και να μη βλέπουμε ότι 130 χώρες σήμερα, που αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα, δεν θα γίνουν σε λίγο χρονικό διάστημα 150, 160 ή 170; Εχουμε περιθώρια να προχωρήσουμε με έναν συνετό τρόπο στη λύση αυτού του προβλήματος», είπε, με τη σειρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς.

«Επιδιώκουμε μια λύση η οποία θα είναι ενιαία και αδιαίρετη, όχι αυτό το οποίο δυστυχώς φαίνεται ότι πάει να κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή να συμφωνήσουμε στο όνομα, να συμφωνήσουμε να μπει στο ΝΑΤΟ το γειτονικό κρατίδιο και μετά τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στην πορεία», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Ιω. Κεφαλογιάννης. Προσέθεσε ότι όσα έγιναν στο Βουκουρέστι το 2008 πρέπει να αποτελούν «το ταβάνι και όχι τη βάση» των τωρινών διαπραγματεύσεων, για να προσθέσει: «Αν δεν υπάρξει –και κλείνω με αυτό– μια ενιαία, μια συγκεκριμένη και αδιαίρετη συμφωνία, η Ν.Δ. δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει θετική ψήφο στη συγκεκριμένη διαδικασία».

Εκ μέρους της ΔΗΣΥ, ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος υπογράμμισε: «Η λύση προκύπτει όχι μόνον από το ονοματολογικό, αλλά είναι συνολική, όπως αναφέραμε και θα προκύψει από μία συνολική συμφωνία».

«Πρέπει να σκεφτούμε ψύχραιμα και λογικά τι κερδίσαμε και τι χάσαμε αυτά τα 27 χρόνια. Κινδυνεύουμε για άλλη μία φορά –και αυτή τη φορά οριστικά– η ήττα μιας πολιτικής να μεταφραστεί σε πραγματική εθνική ήττα», σημείωσε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι), ο οποίος δέχθηκε για τις θέσεις του τα πυρά της Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή