Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς σεβόμαστε και όσους πολίτες επιλέξουν να πάνε στα συλλαλητήρια και όσους επιλέξουν να μην πάνε». Αυτό που δεν είναι σεβαστό είναι να απειλεί το «παρακράτος» του «Ρουβίκωνα» και η κυβέρνηση να κοιτάζει «απαθής», κατήγγειλε χθες το βράδυ από την Ηλεία ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη «να κάνει βήματα πίσω» στο ονοματολογικό και ότι πληρώνει «τοις μετρητοίς» για να πάρει λύση «σε δόσεις», διαμηνύοντας πως λύση που δεν θα είναι «ενιαία και αδιαίρετη» δεν θα γίνει αποδεκτή.

Εξαπολύοντας εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ότι με την «ανικανότητα και τον τυχοδιωκτισμό» της χειροτέρεψε τη ζωή των πολιτών και απειλεί τα συμφέροντα της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της χθεσινοβραδινής του παρέμβασης στο Σκοπιανό, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε προ δέκα ημερών στην πολιτική επιτροπή. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υποχωρεί και ότι αντί να θέσει πρώτα το ζήτημα του αλυτρωτισμού και να απαιτήσει δεσμεύσεις στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης της γειτονικής χώρας «για να δει αν πραγματικά πληρούνται οι προϋποθέσεις λύσης από την άλλη πλευρά, είναι έτοιμος να δώσει ανταλλάγματα δημιουργώντας τετελεσμένα». Αφησε ακόμη αιχμές ότι ο πρωθυπουργός δεν «ξέκοψε» εξαρχής κάθε συζήτηση για «μακεδονικό έθνος» και ότι το άφησε στο τραπέζι, αλλά και ότι αντί να απαιτήσει λύση-πακέτο, «φαίνεται έτοιμος να δεχθεί την τμηματική επίλυση των διαφορών», υποχωρώντας από τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα της χώρας για να πάρει σε αντάλλαγμα απλές «διαβεβαιώσεις» (χωρίς εγγυήσεις).

Επανέλαβε δε την κριτική του προς τον πρωθυπουργό για μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος και άφησε αιχμές ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να διχάσει «όχι μόνο τα κόμματα, αλλά και την ίδια την ελληνική κοινωνία». Επέμεινε στη γραμμή του ότι αν ο πρωθυπουργός ήταν υπεύθυνος, θα έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στις διαφορετικές γραμμές του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εταίρου, μίλησε για «άθλια πολιτική συμπαιγνία σε κοινή δημόσια θέα». Οσον αφορά το συλλαλητήριο της Κυριακής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δεν σέβεται τις ευαισθησίες των πολιτών κι ότι δεν προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Συνέδεσε δε το αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη για το ονοματολογικό με την ατμόσφαιρα γενικευμένης δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση και στον τρόπο που αυτή διαπραγματεύεται: «Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε. Γιατί θυμούνται τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και δεν θέλουν να το ξαναζήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί η κυβέρνηση να έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων», σημείωσε ειρωνικά. Νωρίτερα, με επιστολή του προς τον Ν. Βούτση, τον έφερε προ των ευθυνών του για τις «μεθοδεύσεις» της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τ. Χριστοδουλοπούλου και την άρνησή της να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της επιτροπής για την κλήτευση εμπλεκόμενων προσώπων στο «σκάνδαλο Καμμένου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή