Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Προετοιμασμένοι για μια δύσκολη βραδιά»

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: «Προετοιμασμένοι για μια δύσκολη βραδιά»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός Superfoods στην έδρα της Μπάμπεργκ (21.00) για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας είναι δεδομένες, όπως συμβαίνει για όλες τις φιλοξενούμενες της γερμανικής ομάδας.

Το ζητούμενο των «πρασίνων» είναι η θετική ανταπόκρισή τους, ώστε να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα. Προερχόμενος από την αγχωτική νίκη, κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και την επικράτηση στο ελληνικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν την εκτός έδρας νίκη με πειστική απόδοση, απέναντι στην ομάδα του Ιταλού τεχνικού Αντρέα Τρινκέρι και του Νίκου Ζήση.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο όταν παίζεις εκεί, γιατί είναι μια εξαιρετική ομάδα που παίζει πολύ καλά στην επίθεση και τώρα παίζει καλύτερα και στην άμυνα με τακτική. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και να είμαστε προετοιμασμένοι για μια δύσκολη βραδιά. Οπως θα πρέπει και να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί στη διάρκεια του αγώνα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο Τσάβι Πασκουάλ που θα έχει στη διάθεσή του τους Λοτζέσκι και Θανάση Αντετοκούνμπο και υπολογίζει στην συνεισφορά των παικτών που έρχονται από τον πάγκο.

«Εχουμε τη φιλοσοφία πως όσο περισσότεροι παίκτες βοηθούν τόσο το καλύτερο. Χρειάζονται όλοι! Ελπίζω πως θα γίνει το ίδιο, θα προσφέρουν βοήθειες και ενέργεια όλοι και στο παιχνίδι που έρχεται». Η επιθετική τακτική της Μπάμπεργκ είναι το κύριο χαρακτηριστικό της και η αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού αποτελεί για τον Πασκουάλ, το πρώτο μέλημά του.

«Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Παίζουν 40 λεπτά με τον ίδιο τρόπο. Αναζητούν την έξτρα πάσα, το επιθετικό ριμπάουντ, τον αιφνιδιασμό. Εχουν αρχές στην επίθεση και είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σ’ όλη τη διάρκειά του. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αλλά το σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Η Μπάμπεργκ βρίσκεται στη 14η θέση (7 νίκες-13 ήττες) και έχει εξαιρετικά μειωμένες πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ, αλλά είναι δεδομένο ότι μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, θα παίξει για το γόητρό της.

• Τα παιχνίδια Χίμκι – Μάλαγα και Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας θα ολοκληρώσουν το σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής.

• Η πρόκριση της ΑΕΚ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, αλλά δεν εξαρτάται από την «Ενωση», ακόμα κι αν νικήσει την Μπαϊρόιτ. Αν η Μπάνβιτ νικήσει τη γαλλική Στρασμπούρ στην Τουρκία, η ΑΕΚ θα αποκλειστεί. Αν νικήσει η Στρασμπούρ, η ΑΕΚ δεν θα χρειάζεται τη διαφορά πόντων, παρά μόνο για το αν θα καταταγεί στην 3η ή στην 4η θέση και σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του αγώνα Βενέτσια – Εστουδιάντες. Ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μόνο εφόσον νικήσει στην έδρα της λετονικής Βέντσπιλς, με την οποία είναι ισόβαθμος. Εχει περιθώριο ήττας μέχρι τους 6 πόντους από τη νίκη του πρώτου γύρου (83-76), αλλά σε περίπτωση που η Σαλόν επικρατήσει της Γκαζιάντεπ, η ελληνική ομάδα υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία και θα αποκλειστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή