Σενάρια παραίτησης του διευθυντή του FBI εάν δημοσιοποιηθεί το υπόμνημα Νούνες

Σενάρια παραίτησης του διευθυντή του FBI εάν δημοσιοποιηθεί το υπόμνημα Νούνες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία επικρατεί στον Λευκό Οίκο σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι, εάν δημοσιοποιηθεί το υπόμνημα των Ρεπουμπλικάνων που επικρίνει το FBI μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το υπόμνημα αυτό αναφέρεται σε παραβίαση από το FBI του πλαισίου διεξαγωγής ερευνών επί τη βάσει του οποίου δραστηριοποιείται.

Από την πλευρά του ο Κρίστοφερ Ρέι, που διορίστηκε στην θέση του διευθυντή του FBI από τον πρόεδρο Τραμπ, δεν κρύβει τον εκνευρισμό του, καθώς φαίνεται πως ο Λευκός Οίκος δεν λαμβάνει υπόψη του την αντίθεσή του στην δημοσιοποίηση του υπομνήματος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του FBI.

Ο Ρέι αντικατέστησε τον Τζέιμς Κόμεϊ που, με αφορμή την έρευνα της υπηρεσίας για τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν, αποπέμφθηκε αιφνιδιαστικά από τα καθήκοντα του -με παρέμβαση Τραμπ- τον περασμένο Μάιο.

Πηγές του FBI αναφέρουν ότι ο Ρέι έχει “εκνευριστεί πολύ” από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενώ ο ίδιος, δεν έχει απειλήσει επίσημα με παραίτησή του μετά την επιφυλακτική στάση του Τραμπ στις παρατηρήσεις κι ανησυχίες του. Η ίδια πηγή, πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο ο Ρέι αντιμετωπίζει τις καταστάσεις κρίσεων.

Από την άλλη μεριά, η σχεδόν βέβαιη για σήμερα δημοσιοποίηση του υπομνήματος του προέδρου της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέβιντ Νούνες, φέρνει σε τροχιά πολιτικής σύγκρουσης τον Λευκό Οίκο με το FBI, αλλά και με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του υπομνήματος, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας υποβάθμισης της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ για την Ρωσία στον Λευκό Οίκο βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές ενέργειες.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, προσπαθώντας να βρουν μία λύση εκτόνωσης της έντασης που θα ικανοποιεί τόσο τον πρόεδρο Τραμπ, όσο και το Ρέι, αλλά και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν.

Για τις εξελίξεις ερωτήθηκαν σχετικά πολλοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που αρνήθηκαν να τις σχολιάσουν. Τις εξελίξεις αρνήθηκε να σχολιάσει και το FBI.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή