Στο Χρηματιστήριο η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Στο Χρηματιστήριο η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στον κλάδο της έλασης αλουμινίου, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς (92%) της Ελλάδος και η μόνη εταιρεία έλασης αλουμινίου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Ο μετοχικός τίτλος ενισχύθηκε 9,83% και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 713 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση της εταιρείας αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα υπάρξει ή όχι αύξηση της διασποράς της μετοχής μέσω placement σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, με 12 σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία, με σημαντική εμπορική παρουσία σε πάνω από 102 χώρες.

Η διοίκηση της νέας εταιρείας με επικεφαλής τους κ. Θεοδόσιο Παπαγεωργόπουλο πρόεδρο δ.σ., Λάμπρο Βαρούχα γενικό διευθυντή τομέα έλασης αλουμινίου και Περικλή Σαπουντζή γενικό διευθυντή τομέα σωλήνων χαλκού, επεσήμανε ότι κατ’ αρχάς από το 2000 έως το 2015 οι εταιρείες έχουν υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 530 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την επέκταση των γραμμών παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και τη δημιουργία κέντρων ερευνών. Ειδικότερα η Χαλκόρ διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη και καλύπτει το 18% της αγοράς σε σωλήνες στην Ευρώπη.

Η Ελβάλ διαθέτει το 33% σε ευρωπαϊκό επίπεδο των προϊόντων τροφίμων και το 22% στον κλάδο αυτών των προϊόντων που απευθύνονται στις κατασκευές. Η ζήτηση είναι αυξημένη στις μεταφορές θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές λόγω του περιορισμού του βάρους, όπως επίσης στα κτίρια και στην ενέργεια. Η Ελβάλ εδώ και περίπου τρία χρόνια έχει κατοχυρώσει μια πατέντα με την οποία έχει κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για το βραβευμένο προϊόν Elval grain. Αποτελεί την απόλυτη καινοτομία στον χώρο αυτής της βιομηχανίας, μια εξαιρετικά «φίνα» και πρωτοπόρα κατασκευή φύλου αλουμινίου πάχους 2,5 χιλιοστών, που πλέον έχει τοποθετηθεί στο 85% των φορτηγών και των κοντέινερ στην Ευρώπη. Περιορίζει την ολίσθηση, έχει αντίσταση σε μηχανική φθορά, ενώ λειτουργεί και ως… ασπίδα στον θόρυβο. Πρόκειται για ένα προϊόν που παρέχει τεράστια προστιθέμενη αξία στην ελληνική εταιρεία που εξάγει το 90% των προϊόντων της 75 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ το 50% των διεθνών πωλήσεών της προέρχεται από την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή