ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για «απαράδεκτες πράξεις» έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, αναφερόμενος στην απειλητική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Όλες αυτές οι πράξεις είναι απαράδεκτες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα και στέλνουμε και ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται ούτε με σφαίρες ούτε με τέτοιου είδους ενέργειες» δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Λυπάμαι γιατί τώρα έχουμε αυτό προς τον υπουργό Εξωτερικών, χθες-προχθές άκουσα στελέχη του Ρουβίκωνα να λένε θα κατέβουμε με μαχαίρια στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Καλό είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν μπορεί κανένας με τέτοιου είδους τρόπους να επιβάλει τις δικές του απόψεις» σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Ερωτηθείς αν θα πάει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στην Αθήνα, ο κ. Γκιουλέκας είπε πως βεβαίως και θα πάει, επειδή, όπως τόνισε, πιστεύει ότι «σε μια τέτοια λαοσύναξη είναι καλό και να βρίσκεσαι πλάι στον κόσμο που στέλνει τα μηνύματά του -αν πιστεύεις βεβαίως σ' αυτά τα μηνύματα όχι απλώς για να είσαι πλάι στον κόσμο».

Εκτίμησε δε ότι «και το συλλαλητήριο της Αθήνας όπως και αυτό της Θεσσαλονίκης θα είναι ένα ογκώδες» και σημείωσε πως «όταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού -αν είναι τόσο μεγάλο και το συλλαλητήριο της Αθήνας- διαδηλώνει, οφείλουμε να ακούσουμε αυτό τον κόσμο και οφείλουμε να πάρουμε τα μηνύματα τα οποία στέλνει».

«Το συλλαλητήριο είναι μια συναισθηματική έκφραση αλλά σε κάθε περίπτωση, ένα συλλαλητήριο, αν δεν χαρακτηριστεί από ακρότητες, μπορεί να είναι ένα εργαλείο γιατί ούτως ή άλλως τα συλλαλητήρια στέλνουν μηνύματα και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Εγώ βλέπω και τη στάση της κυβέρνησης που μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης άλλαξε άρδην, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό γιατί πήρε κάποια μηνύματα» πρόσθεσε  ο κ. Γκιουλέκας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «οφείλει ο κ. Τσίπρας ως κυβέρνηση να μαζέψει την αυλή του, να μαζέψει τα του οίκου του και να παρουσιάσει μία πρόταση» γιατί, όπως είπε, «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο προτάσεις: την πρόταση Τσίπρα-Κοτζιά από τη μία και την πρόταση Καμμένου» και εκτίμησε πως «δεν είμαστε ακόμα κοντά στη λύση, αντιθέτως είμαστε πολύ μακριά».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ