Μέρες Μαραντόνα στη Νάπολι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρες Μαραντόνα και Καρέκα, δηλαδή αντίστοιχες με την εποχή πριν από τρεις δεκαετίες, ζει φέτος η Νάπολι, καθώς οι «Παρτενοπέι» παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας του Καμπιονάτο. Ωστόσο, η πίεση στο σχετικά ισχνό ρόστερ της ομάδας αυξάνεται, όχι μόνο από τον αριθμό των αγώνων αλλά και από τις προσδοκίες των οπαδών της ομάδας του Μαουρίτσο Σάρι.

Η πόλη της νότιας Ιταλίας ζούσε πάντα με την αρνητική της δημοσιότητα, ώσπου ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να αλλάξει όχι μόνο τη μοίρα της τοπικής ομάδας αλλά και το ίματζ της Νάπολης. Ποιος λησμονεί τα μερόνυχτα πανηγυρισμών το καλοκαίρι του 1987, όταν ο σύλλογος κατέκτησε το πρώτο σκουντέτο στην ιστορία του, τότε που ένα στα τέσσερα αγόρια που γεννιόταν σε κάποιες περιοχές της πόλης έπαιρνε το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ και σε τοίχο του νεκροταφείου της πόλης έγραφαν «δεν φαντάζεστε τι χάνετε».

Τριάντα χρόνια μετά, και μόλις δύο αφότου η Νάπολι τερμάτισε δεύτερη στην πρώτη χρονιά του κ. Σάρι στον πάγκο της, η ομάδα φαντάζει πραγματικά ικανή να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Γιουβέντους. Η Νάπολη ζει και αναπνέει με την ελπίδα η ομάδα της να ανακτήσει τα σκήπτρα στην Ιταλία, και οι παίκτες δηλώνουν ότι το νιώθουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν στην καθημερινότητά τους. Το προβάδισμα όμως του ενός βαθμού είναι ασήμαντο, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικοί μήνες και το πρόγραμμα των Ναπολιτάνων μόνο εύκολο δεν είναι: Μετά το θεωρητικά εύκολο εκτός έδρας ματς με την Μπενεβέντο μεθαύριο το βράδυ, η Νάπολι έχει δύσκολη σειρά αγώνων ενώπιόν της, αρχής γενομένης με το εντός έδρας ντέρμπι με την τρίτη στη βαθμολογία Λάτσιο το άλλο Σάββατο. Ακολουθούν στις 15 και 22 του μηνός οι αναμετρήσεις με τη Λειψία για το Γιουρόπα Λιγκ, πριν από τις μάχες με Ρόμα (εντός) και Ιντερ (εκτός) στις αρχές Μαρτίου.

Το κυριότερο σε αυτή τη φάση είναι ότι το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο κ. Σάρι δεν είναι και τόσο πλούσιο, αφού πέρα από τη βασική ενδεκάδα και μερικές εναλλακτικές λύσεις, ο πάγκος των Ναπολιτάνων είναι σχετικά φτωχός.

Οι τραυματισμοί των Φαουζί Γκουλάμ και Αρκάντιους Μίλικ κόστισαν στη Νάπολι, που ηττήθηκε εντός από τη Γιουβέντους, και μολονότι αμφότεροι άρχισαν ξανά προπονήσεις θα αργήσουν να επιστρέψουν. Δυστυχώς για τη Νάπολι ο βασικός της μεταγραφικός στόχος, ο επιθετικός της Μπολόνια Σιμόνε Βέρντι απέρριψε την πρόταση συνεργασίας, και αποκτήθηκε μόνο ο Γάλλος κόφτης Ζινεντίν Μασάς. Θα αντέξει το ισχνό της ρόστερ την πίεση του πρωταθλητισμού;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή