Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/02/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι…»

Η εξομολόγηση ήταν αυθόρμητη. «Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι…», είπε χθες στον Alpha ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας πώς νιώθει ως αριστερός, έχοντας ασκήσει εξουσία στη διάρκεια των μνημονίων. Κι αν ο Μελανσόν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει πλέον στο αριστερό στρατόπεδο, ο ίδιος διαφωνεί με τον ευρωσκεπτικισμό του. Αν διαλυθεί η Ευρωζώνη, είπε, δεν θα περάσει στην ηγεμονία της Αριστεράς αλλά των λαϊκιστών. Υπ’ αυτή την έννοια, έδειξε να προτιμά τον –καθόλου αριστερό– Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που το παλεύει για λιγότερη λιτότητα στην Ευρώπη. Στην ερώτηση για το Μακεδονικό φάνηκε λίγο έξω απ’ τα νερά του, απέφυγε να απαντήσει γιατί αποκάλεσε ο ίδιος κάποτε τη γείτονα «Μακεδονία», αλλά δήλωσε δικαιωμένος για τη θέση του μικρού κάποτε ΣΥΡΙΖΑ που είχε ταχθεί υπέρ της επίλυσης του προβλήματος. Προσέθεσε, πάντως, ότι όσοι διαφωνούν δικαιούνται να οργανώσουν συλλαλητήριο. Είναι θέμα αρχής.

«Κλείνει» το επάγγελμα των μηχανικών

Η πολιτεία, την ώρα που προωθεί το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων, «κλείνει» αυτό των μηχανικών, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός, μιλώντας στο 1ο ετήσιο συνέδριο του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΜΕΔΕ). Και αυτό γιατί πάνω από το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς καλούνται να πληρώσουν, εκτός από τις τρέχουσες και αναδρομικές εισφορές για το 2011, και αυτές του 2012, ενώ εκκρεμούν επιβαρύνσεις για το επικουρικό και το εφάπαξ. Αυτή η επιβάρυνση βγάζει εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς…

Καθυστερεί η πώληση του 32,8% της Forthnet

Καθυστερεί η πώληση του 32,8% των μετοχών της Forthnet. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός που ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα έχει «κολλήσει». Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το «άνοιγμά» του, ο εικονικός χώρος ενημέρωσης (VDR) των ενδιαφερομένων, παραμένει κενός. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να συντελεστεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της Forthnet. Ετσι, η Nomura, σύμβουλος των πωλητών, γνωστοποίησε χθες ότι η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών μεταφέρεται από τις 23 Φεβρουαρίου που είχε καθοριστεί αρχικά.

Ερχεται το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Ολοκληρώνεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το πληροφοριακό σύστημα, που αποτελούσε σοβαρή εκκρεμότητα για την έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του προγράμματος, στον βαθμό που στο νέο «Εξοικονομώ» –σε αντίθεση με το παλαιό πρόγραμμα– οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν online την αίτηση υπαγωγής, ενώ από το ίδιο σύστημα θα μπορούν να παρακολουθούν, επίσης, την εξέλιξη του αιτήματός τους. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από τις τράπεζες και θα παραχωρηθεί δωρεάν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί τη Δευτέρα.

Τα παράπονά σας στον αντιπεριφειάρχη

Τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη «υπέδειξε» στην McArthur Glen ως εναλλακτική λύση για τις Κυριακές ο νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης. Η εταιρεία που έχει αναπτύξει το ομώνυμο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, καθώς η εν λόγω απόφαση την εξαιρεί από αυτό το μέτρο. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αυλωνίτης ανέφερε ότι το υπουργείο έχει συγκεκριμένα επιχειρήματα που θα τα παρουσιάσει στο ΣτΕ, ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, δίδεται η δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να αυξήσουν τις Κυριακές που επιτρέπεται να λειτουργούν τα καταστήματα στην περιοχή τους, και μάλιστα χωρίς περιορισμούς σε ό,τι αφορά το μέγεθος και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή