Πρόταση γάμου στους… αιθέρες

Πρόταση γάμου στους… αιθέρες

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένοι τα φοβούνται, άλλοι τα απολαμβάνουν, κάποιοι απλώς κοιμούνται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα ανέχονται. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων το αεροπορικό ταξίδι σπάνια επιφυλάσσει εκπλήξεις – ευτυχώς.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένες πτήσεις που θα μείνουν αξέχαστες σε επιβάτες και πλήρωμα. Μην πηγαίνει το μυαλό μας στο κακό. Η «Κ» συγκέντρωσε μερικές από τις πιο σπαρταριστές και ξεχωριστές εμπειρίες από αεροπορικά ταξίδια.

Αφορμή στάθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό σε πτήση της Sky Express, το οποίο ορισμένοι χαρακτήρισαν γλυκανάλατο, άλλοι ρομαντικό και μερικοί υπερβολικό. Το σίγουρο είναι ότι ήταν πολύ διαφορετικό. Την περασμένη Κυριακή ο Βασίλης Χαδούλης ταξίδευε με τη σύντροφό του από την Κω προς το Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στις 15.000 πόδια, ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο κυβερνήτης: «Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα την προσοχή σας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο επιβάτης Βασίλης Χαδούλης έχει να κάνει μια πολύ σημαντική πρόταση στην αγαπημένη του Ειρήνη. Παρακαλούμε την καμπίνα να μας ενημερώσει για την απάντηση της Ειρήνης».

Η μεγάλη ερώτηση

Τον λόγο παίρνει ο Βασίλης, ο οποίος κάνει τη μεγάλη ερώτηση στη σύντροφό του. Εκείνη ανταποκρίθηκε θετικά, λέγοντας ότι θέλει να τον παντρευτεί, με αποτέλεσμα όλοι οι συνεπιβάτες να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα. Στη συνέχεια, προχώρησε σε αναγγελία από τα μεγάφωνα η αεροσυνοδός: «Κυρίες και κύριοι, σας ενημερώνουμε ότι η Ειρήνη απάντησε θετικά στο αίτημα του Βασίλη. Από όλους εμάς τους ανθρώπους της Sky Express και τους επιβάτες, σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον». «Η ιδέα μού ήρθε όταν ταξίδευα Χριστούγεννα για Ηράκλειο, πάλι με Sky Express, και το σχεδίαζα από τότε. Σκέφτηκα ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία, την ημέρα των γενεθλίων μου να κάνω μια τέτοια έκπληξη. Ετσι, το δώρο ήταν διπλό για μένα, αφού η Ειρήνη είπε το “ναι”», δήλωσε ο Βασίλης Χαδούλης.

Πρόταση γάμου στους… αιθέρες-1

Ευτράπελα συναντά κανείς και στο έδαφος, πριν από την επιβίβαση. Μία επιβάτισσα προσήλθε στο αεροδρόμιο Newark Liberty στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ μαζί με το… παγώνι της. Είχε αγοράσει εισιτήριο για τον εαυτό της, αλλά και για το παγώνι. Το εντυπωσιακό, κατά τα άλλα, πτηνό ήταν πιστοποιημένο ως «σύντροφος συναισθηματικής στήριξης», γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο στις ΗΠΑ, επιτρέπει σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα να ταξιδέψουν με τα ζώα «συναισθηματικής στήριξης» χωρίς αυτά να είναι σε κλουβί. Είναι σαφές ότι το γράμμα του νόμου δεν είχε κάποια πρόβλεψη για τα παγώνια, καθώς αναφερόταν κυρίως σε σκύλους και γάτες. Ετσι, παρά την επιμονή της κυρίας, δεν της επετράπη η επιβίβαση μαζί με το παγώνι της λόγω του μεγάλου βάρους και όγκου του. Το παγώνι πόζαρε, πάντως, φιλικότατο στους επιβάτες του αεροδρομίου και δεν έδειχνε ιδιαίτερα απογοητευμένο που έχασε το ταξίδι του. Για την ιδιοκτήτριά του, δεν έχουμε νεότερα… ακόμα.

Σε προσγείωση ασφαλείας υποχρεώθηκε το περασμένο Σάββατο η πτήση DY1156 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Οσλο στο Μόναχο. Ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι θα πρέπει να προσγειωθεί λόγω βλάβης στην… τουαλέτα. Συμβαίνουν αυτά, θα πει κανείς. Ωστόσο, επιβαίνοντες στην πτήση ήταν 85 υδραυλικοί, οι οποίοι ήταν όλοι υπάλληλοι μιας νορβηγικής εταιρείας και ταξίδευαν ομαδικά. Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Rorkjop, της νορβηγικής εταιρείας, είπε: «Η βλάβη μπορούσε να επιδιορθωθεί μόνο από το εξωτερικό μέρος του αεροσκάφους. Θα μας άρεσε να έχουμε φτιάξει τις τουαλέτες, αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε να βγάλουμε τους υδραυλικούς μας να δουλέψουν στις 10.000 πόδια».

Ενα διάλειμμα έκαναν τέσσερα κοάλα από τα ειδικά κοντέινερ στα οποία ταξίδευαν υπό συγκεκριμένες ελεγχόμενες συνθήκες. Οι Ποντλ, Πελίτα, Τσαν και Ιντάλια βγήκαν για λίγο από τα κοντέινερ και τοποθετήθηκαν σε τέσσερις θέσεις της business class σε αεροσκάφος της Qantas Airways, που εκτελούσε την πτήση από Αυστραλία για Σιγκαπούρη. Οι αεροσυνοδοί τα περιποιήθηκαν, φρόντισαν να βολευτούν και μετά τα επέστρεψαν στα κοντέινερ.

Με… θόρυβο

Να παραβιάσει την πόρτα της τουαλέτας του αεροσκάφους αναγκάστηκε το πλήρωμα καμπίνας σε μια πτήση της Virgin Airlines. Και αυτό γιατί μια μεθυσμένη επιβάτισσα ερωτοτροπούσε θορυβωδώς με έναν συνεπιβάτη. Οι αεροσυνοδοί αναγκάστηκαν να διακόψουν το ασυγκράτητο ζευγάρι προκειμένου να επαναφέρουν την πτήση σε τάξη. Η νεαρή είχε γνωρίσει λίγη ώρα νωρίτερα τον νεαρό μαζί με τους γονείς της που ταξίδευαν όλοι μαζί στην πτήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή