Για μεροληψία εις βάρος του κατηγορεί το FBI ο Τραμπ

Για μεροληψία εις βάρος του κατηγορεί το FBI ο Τραμπ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «πολιτικοποίηση» των ερευνών του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών και του υπουργείου Δικαιοσύνης κατηγορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις ηγεσίες του FBI και του υπ. Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι δρουν προς όφελος των Δημοκρατικών και με σκοπό να βλάψουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και την κυβέρνηση του.

«Οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ερευνητές του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης πολιτικοποίησαν την ιερή διαδικασία της έρευνας υπέρ των Δημοκρατικών και εναντίον των Ρεπουμπλικανών», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο πριν από λίγο καιρό», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με τις ηγεσίες τους, οι πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι και εργαζόμενοι του υπουργείου και του FBI είναι «καταπληκτικοί».

Μία τόσο ξεκάθαρη αμφισβήτηση της λειτουργίας του FBI από έναν Αμερικανό πρόεδρο είναι κάτι πολύ σπάνιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και έρχεται ενώ ο Τραμπ ετοιμάζεται να εγκρίνει τη δημοσιοποίηση μίας έκθεσης επιτροπής της Βουλής, η οποία κατηγορεί το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών για εχθρική και μεροληπτική αντιμετώπιση του Αμερικανού προέδρου. Το FBI έχει εκφράσει «έντονες ανησυχίες» για την πιθανολογούμενη δημοσιοποίηση της.

Βάσει μυστικών πληροφοριών, την έκθεση ενέκρινε η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία της επιτροπής πληροφοριών υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της, Ντέβιν Νούνες, παρά την αντίθετη γνώμη των Δημοκρατικών μελών της.

Το αντικείμενο της έκθεσης είναι η παρακολούθηση από το FBI των τηλεφωνικών επικοινωνιών ενός μέλους του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ το 2016, στο πλαίσιο των ερευνών για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές.

Με τη σειρά τους, οι Δημοκρατικοί εκφράζουν αντίστοιχες ανησυχίες με εκείνες των πολιτικών αντιπάλων τους, φοβούμενοι μία πιθανή απόπειρα πολιτικοποίησης των υπηρεσιών πληροφοριών από την κυβέρνηση, καθώς και μία προσπάθεια να «εκτροχιάστουν» τις έρευνες τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις τελευταίες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή