Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη για τον 48χρονο Ουαλό που παρέσυρε μουσουλμάνους με φορτηγάκι

Βρετανία: Ισόβια κάθειρξη για τον 48χρονο Ουαλό που παρέσυρε μουσουλμάνους με φορτηγάκι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου o Ουαλός Ντάρεν Όσμπορν, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο παρέσυρε με φορτηγάκι μια ομάδα μουσουλμάνων κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα.

Ο 48χρονος Ουαλός δήλωνε αθώος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επέβαινε μεν στο φορτηγάκι, αλλά κάποιος άλλος βρισκόταν στη θέση του οδηγού κατά τη σύγκρουση. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης, αφού πρώτα εκτίσει 43 χρόνια από την ποινή του.

«Επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση. Επιδιώκατε να σκοτώσετε», είπε η δικαστής Μπόμπι Τσίμα-Γκράμπ, ανακοινώνοντας την απόφαση, έπειτα από εννέα ημέρες ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Γούλγουιτς.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόλις μία ώρα για να κρίνουν ένοχο τον Όσμπορν, σημειώνοντας ότι ο ίδιος επινόησε τον «συνεργό» του και οδηγό, όπως ισχυρίζεται, του μικρού φορτηγού, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κατάφερε να διαφύγει μετά την επίθεση.

Ο Όσμπορν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, άνεργος και χωρίς σταθερή κατοικία ή στενούς φίλους, ανέπτυξε εμμονή με τους μουσουλμάνους λίγες εβδομάδες πριν την επίθεση, αφού παρακολούθησε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του BBC με αντικείμενο τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών από μια συμμορία Βρετανών πακιστανικής καταγωγής.

(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή